Reacția Ministrului Sănătăţii, după al 14-lea deces de gripă

Postat la: 18.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Reacția Ministrului Sănătăţii, după al 14-lea deces de gripă

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat că al paisprezecelea deces cauzat de gripă s-a înregistrat, vineri, în cazul unui bărbat din Capitală.

„În primul rând aş vrea să vă mai dau o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, deci, în acest moment, avem 14 oameni decedaţi din cauza virusului gripal: bărbat de 71 de ani, condiţii medicale preexistente din Bucureşti. Da, suntem la un pas de epidemie pentru că săptămâna precedentă numărul de cazuri a depăşit numărul de cazuri estimat, prin urmare am avut o săptămână epidemică. Dacă două săptămâni la rând numărul de cazuri se menţine la acelaşi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar în acest moment avem suficiente motive de îngrijorare', a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit Digi24.

Femeia din Arad a murit vineri dimineață în spital, în urma complicaţiilor provocate de gripă, medicii afirmând că pacienta nu era vaccinată şi s-a tratat iniţial la domiciliu. „Pacienta nu era vaccinată şi nu s-a prezentat la medic după primele simptome, alegând să se trateze la domiciliu', a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Daniela Cârnaţu.

loading...
PUTETI CITI SI...