RATB majorează preţul călătoriei şi taie gratuităţile pentru pensionari

Postat la: 31.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

RATB majorează preţul călătoriei şi taie gratuităţile pentru pensionari

Alesii locali ai Consiliulului General al Municipiului Bucuresti vor fi nevoiţi să se sacrifice politic şi să anuleze gratuităţile pentru pensionari, în cel mai fericit caz să le restricţioneze numărul de călătorii lunare. Mai mult, ei vor fi nevoiţi să aprobe şi majorarea preţului, de la 1,3 lei până la un nivel de 1,8-2 lei/călătoria.

Se pare că ANAF ar fi dispus să reeşaloneze datoria RATB, de 130 de milioane lei, numai dacă ia măsuri concrete de redresare financiară. RATB este nevoită să ia decizii radicale, iar Municipalitatea să le accepte, pentru că are conturile blocate şi nu mai are bani de motorină. Decât să paralizeze transportul public în Capitală, mai bine sacrifică o categorie socială, aşa cum sunt pensionarii, elevii şi studenţii.

Măsura ar urma să fie luată de la 1 septembrie, după ce va fi aprobată în Consiliul General la şedinţa din luna august. Juriştii au descoperit şi o anomalie. De 25 de ani există o lege care obligă Municipalitatea să acorde gratuităţi veteranilor de război sau persoanelor cu dizabilităţi, iar ANAF calculează TVA, ceea ce contravine legii. Pentru restul pensionarilor, există doar o hotărâre de consiliu local care va fi anulată.

loading...
PUTETI CITI SI...