Rasturnare de situatie in cazul disparitiei cursei MH370: pilotul a prabusit intentionat avionul

Postat la: 15.05.2018 08:56 | Scris de: ZIUA NEWS

Rasturnare de situatie in cazul disparitiei cursei MH370: pilotul a prabusit intentionat avionul

Experti in aviatie considera ca au rezolvat misterul disparitiei avionului MH370 Malaysia Airlines, din concluzia pe care au formulat-o se pare ca cei 239 de pasageri si echipajul zborului au fost victimele unui act criminal deliberat al pilotului, scrie telegraph.co.uk.

Misterul disparitiei avionului Boeing 777 i-a contrariat pe investigatori si experti in aviatie inca din momentul in care a disparut de pe radare, in timpul zborului de la Kuala Lumpur la Beijing, in 2004.

In cadrul unei emisiuni australiene de televiziune - "60 Minutes", un grup de experti in aviatie sugereaza ca pilotul Zaharie Amad Shah a executat o serie de manevre deliberate pentru a scapa de monitorizarea radar si a disparea cu avionul intr-o zona retrasa.

"A fost ceva planuit din timp, a fost deliberat", a declarat Martin Dolan, fostul sef al Australia Transport Safety Bureau, cel care a condus timp de doi ani actiunile de cautare ale avionului.

Apoi, se pare ca avionul a zburat pe autopilot pana a ramas fara combustibil si s-a prabusit in Oceanul Indian. Aeronava nu a fost insa gasita niciodata, iar cautarile au fost suspendate in luna ianuarie a anului trecut.

Expertii cred acum ca avionul ar fi fost cautat in zona gresita, mai ales daca se ia in calcul o prabusire controlata. Acestia sunt de parere ca ar putea fi gasit aproximativ intreg.

Simon Hardy, instructor pe avioane Boeing 777, este de parere ca Zaharie a reusit sa scape de monitorizarea radar alegand o ruta la granita Malaeziei cu Thailanda.

Pilotul a executat si o intoarcere neasteptata pentru a zbura deasupra orasului Penang, in care locuia.

Larry Vance, expert in accidente aviatice, este de parere ca nu exista nicio urma de indoiala ca pilotul a vrut sa se sinucida: "Din pacate, i-a omorat pe toti si a facut-o deliberat".

 

loading...