Radu Carp: Ministrul Aurescu aduce prejudicii României!

Postat la: 03.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Radu Carp: Ministrul Aurescu aduce prejudicii României!

Tăcerea "inteligentă" a ministrului de Externe, Bogdan Lucian Aurescu, privitoare la raidurile Federației Ruse în Siria, este o gafă diplomatică de proporții, deoarece nimeni nu știe dacă România se situează pe axa București-Berlin sau pe cea București-Washington, afirmă politologul Radu Carp, pe Facebook.

"Dupa ce MAE-Aurescu (este nedrept sa ma leg de profesionistii din MAE din cauza greselilor unui ministru) a reusit rara contra-performanta sa se certe cu Ungaria, dar sa votam precum Ungaria in institutiile UE referitor la problema refugiatilor; dupa ce MAE-Aurescu a reusit sa aiba dialoguri cu Ucraina pe marginea unor afirmatii facute de persoane de rangul 10.

Unde ne situăm?

Acum se tace "inteligent" de cand Federatia Rusa a inceput raidurile aeriene in Siria. Unde sa ne situam? Pe axa Bucuresti-Berlin sau pe cea Bucuresti-Washington? MAE-Aurescu a ajuns la concluzia ca e mai bine nu ne situam nicaieri, riscul este sa patim ca si in cazul cotelor obligatorii...", scrie Radu Carp.

Alex Miclovan

DREPT LA REPLICA

al lui Bogdan Aurescu pentru Radu Carp:

Declaraţie Bogdan Aurescu:
"Domnul Radu Carp iar nu şi-a făcut temele. Domnul Carp susţine, eronat din nou, că România tace pe tema situaţiei actuale din Siria. Din păcate pentru domnul Carp, România s-a exprimat deja. La reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre UE, care a avut loc la New York la 28 septembrie 2015, la care am participat, am prezentat această poziţie, aşa cum reiese şi din comunicatul dat după reuniune: "Cu privire la situaţia din Siria, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat faptul că doar o soluție politică poate oferi un rezultat durabil. A arătat că acest proces trebuie condus în așa fel încât grupările extremiste să nu se consolideze în Siria. Este vorba, prin urmare, despre necesitatea de a combate grupările extremiste afiliate Daesh și Al Qaida, și, în același timp, de a declanșa procesul politic de negociere. Alături de alți miniștri, ministrul român a exprimat preocuparea pentru efectele consolidării militare ruse din Siria.
(Mediafax - "Aurescu a exprimat, la o reuniune, preocuparea pentru efectele consolidării militare ruse din Siria", ştire preluata cu acelasi titlu de Romania Libera: "Bogdan Aurescu, îngrijorat de intervenția militară a Rusiei în Siria"
(Agerpres - "Aurescu despre situația din Siria: Doar o soluție politică poate oferi un rezultat durabil")
Această poziţie a fost reiterată astazi, la Amman, de premierul Victor Ponta în cadrul consultărilor cu omologul iordanian, dar şi public la conferinţa de presă susţinută după această întrevedere.
Notă pentru domnul Carp: când vorbim despre Siria, trebuie să o facem responsabil. Avem peste 10.000 de cetăţeni români acolo, iar ambasada României este funcţională."

loading...
PUTETI CITI SI...