Prognoza meteo. Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Postat la: 03.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Prognoza meteo. Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Regimul termic prognozat de catre meteorologi pentru urmatoarele doua saptamani (3 - 16 decembrie) va avea oscilatii in urmatoarele zile, cand temperaturile maxime vor atinge in unele regiuni chiar si 10 grade Celsius, in timp ce precipitatiile insemnate cantitativ vor reveni incepand din 8 decembrie, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata luni.

In Banat, valorile termice diurne vor continua sa creasca, astfel ca se vor inregistra medii de 10 grade in cea de-a doua zi de prognoza, apoi vor marca o scadere, pana in jur de 6 grade si din nou o crestere usoara spre data de 8 decembrie, la valori in medie de 8 grade. Dupa aceasta data, tendinta acestora va fi de scadere, spre temperaturi maxime in medie de 0 - 2 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi in crestere la inceputul perioadei, cand se vor atinge 2 - 4 grade. In intervalul 6 - 9 decembrie, media acestora va fi de 0 - 2 grade, dupa care scaderea va fi treptata, astfel ca pentru mijlocul lunii decembrie sunt prognozate minime in jur de -6 grade. Se vor semnala precipitatii pe tot parcursul intervalului, insa cu o probabilitate mai mare de aparitie si in cantitati mai insemnate in intervalul 8 - 13 decembrie.

In Crisana, procesul de incalzire va continua pana in data de 4 decembrie cand se vor inregistra in medie 10 grade, ziua, apoi se va raci usor, spre valori de 4 - 6 grade. Ulterior este prognozata o noua incalzire, astfel ca, pe 8 decembrie, media regionala a maximelor va fi de 6 - 8 grade, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza se va raci continuu, pana la valori ce nu vor mai depasi zero grade. Noptile vor fi calde, cu valori pozitive pana in 5 decembrie, cand minimele vor fi de 3 - 4 grade, dar se va raci accentuat in noaptea imediat urmatoare, spre valori in jurul a -2 grade. Vor urma nopti usor mai calde pana in 9 decembrie, dar apoi scaderea de temperatura prognozata va determina minime in medie de -6 grade, pe data de 16 decembrie. Se vor semnala precipitatii pe aproape tot parcursul intervalului, insa pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ se prognozeaza a fi in intervalul 8 - 10 decembrie.

In zona Transilvaniei, media regionala a temperaturilor maxime va marca o scadere treptata in intervalul 4 - 7 decembrie, de la 6 la 2 grade, va creste usor, spre 4 grade in data de 8 decembrie, urmand o scadere treptata si continua pana la valori de -2 grade spre finalul celei de-a doua saptamani. Regimul termic nocturn va creste accentuat, de la -8 grade la inceputul intervalului, pana la valori in jurul a zero grade. In intervalul 6 - 9 decembrie vor fi variatii intre -4 si -2 grade, apoi se va raci semnificativ, culminand cu medii de -10 grade. Se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, dar cu probabilitatea sa cuprinda arii mai extinse in perioada 8 - 13 decembrie.

In Maramures, in prima saptamana, valorile diurne vor avea usoare fluctuatii, cu crestere pana la 6 - 7 grade in data de 4 decembrie, scadere spre 2 - 3 grade si din nou crestere la 4 grade in data de 8 decembrie, urmand ca, in intervalul 10 - 16 decembrie, scaderea sa fie continua si semnificativa, pana in jurul unei medii regionale de -2 grade. Temperaturile minime vor marca o crestere pana la medii in jurul a doua grade in data de 5 decembrie, vor varia putin in intervalul 6 - 9 decembrie, la valori intre -4 si 0 grade, apoi vor scadea semnificativ, atingand in medie -8 grade. Precipitatiile sunt estimate ca fiind moderate cantitativ, in perioada 3 - 10 decembrie.

In Moldova, in prima saptamana de prognoza se vor inregistra variatii termice in jurul mediilor multianuale, respectiv maxime care in medie vor oscila intre 2 si 5 grade si minime cuprinse, in general, intre -4 si zero grade. Dupa data de 10 decembrie este prognozata o scadere treptata a temperaturii, de la o medie a valorilor maxime de 4 - 5 grade, pana spre valori negative de la -4 la -2 grade la finalul intervalului. Noptile vor fi tot mai reci, incat pentru finalul intervalului media regionala va ajunge la -8 grade.
Probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 4 decembrie, dar pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ acestea vor fi in perioada 9 - 12 decembrie.

In zona Dobrogei, in prima saptamana, se vor inregistra variatii termice in jurul mediilor multianuale. Astfel, media temperaturii maxime va scadea usor de la 7 - 8 grade, in primele doua zile, pana spre 4 grade la mijlocul saptamanii, apoi se va incalzi, incat pentru ziua de 9 decembrie sunt estimate maxime in jur de 10 grade. Dupa aceasta data, este prognozata o scadere treptata a maximelor, astfel ca, pentru mijlocul lunii decembrie, media acestora va ajunge la zero grade. Temperaturile minime se vor situa in jurul valorii de zero grade Celsius, nopti mai calde urmand sa se inregistreze in perioada 9 - 11 decembrie, cand media acestora va fi pozitiva, de 3 - 4 grade, dar spre finalul perioadei, dupa 13 decembrie, sunt prognozate minime usor negative intre -2 si -4 grade. Precipitatii pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ sunt posibile in perioada 9 - 12 decembrie.

In Muntenia, in intervalul 3 - 9 decembrie, temperaturile maxime vor avea variatii de la o zi la alta si vor fi cuprinse in medie intre 3 si 6 grade, urmand ca in a doua saptamana temperaturile medii diurne sa scada treptat pana la valoarea de zero grade. Intervalul de prognoza va debuta cu valori medii nocturne negative, in general intre -7 si -5 grade, insa ulterior, in perioada 5 - 8 decembrie, temperatura minima medie va fi mai ridicata, in jurul unei medii de -2 grade. In a doua saptamana minimele termice vor fi in scadere, pana la o medie de -6 grade, in zilele de 15 si 16 decembrie. Temporar vor fi precipitatii, cu o probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 9 - 12 decembrie.

Pentru regiunea Olteniei, in prima saptamana, vor fi variatii termice de la o zi la alta, urmand a se inregistra medii ale valorilor maxime cuprinse intre 3 si 8 grade. Ulterior este prognozata o scadere a valorilor termice diurne, astfel ca pentru finalul intervalului de prognoza este estimata o medie regionala a valorilor maxime de numai 0 - 2 grade. Temperaturile minime, la inceputul intervalului, vor fi in medie intre -6 si -4 grade, apoi se va incalzi, iar pe 5 decembrie se va ajunge la o medie a acestora de un grad Celsius. In intervalul 6 - 8 decembrie, temperatura minima nocturna va fi constanta la valori, in medie, de -1 grad. Incepand cu 9 decembrie, cand se vor inregistra minime in jur de zero grade, si pana la sfarsitul intervalului, scaderea va fi continua, pana la valoarea medie de -6 grade (in zilele de 15 si 16 decembrie). Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalul 8 - 12 decembrie.

La munte, in prima saptamana de prognoza, temperatura medie diurna va avea variatii. Astfel, in zilele de 3 si 4 decembrie se vor inregistra 3 grade, apoi temperatura va scadea pana la -1 grad si se va mentine constanta in intervalul 5 - 7 decembrie, urmand ca pe 8 decembrie sa se atinga o medie de un grad Celsius. Incepand din 9 decembrie, temperatura maxima medie va marca o scadere treptata pana la -7 grade, in zilele de 13 si 14 decembrie, apoi, pana la sfarsitul intervalului, va creste pana la -5 grade. Temperatura minima nocturna va avea variatii in prima saptamana, iar media va fi cuprinsa intre -7 si -2 grade, insa dupa data de 9 decembrie noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa scada spre -12 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, insa cantitati mai insemnate cantitativ vor fi posibile in intervalul 8 - 12 decembrie.

loading...
PUTETI CITI SI...