Prinţul Charles de Wales despre momentul traumatizant din viața Regelui Mihai

Postat la: 16.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Prinţul Charles de Wales despre momentul traumatizant din viața Regelui Mihai

Prințul Charles a vorbit despre Regele Mihai I. „Mi se pare că a fost un moment îngrozitor, traumatizant când a fost silit să părăsească ţara atât de tânăr într-un context extrem de dificil; apoi a trebuit să trăiască în străinătate tot restul vieţii", spunea Prinţul de Wales.

Prinţul Charles de Wales a oferit câteva mărturii despre Regele Mihai al României pentru TVR în anul 2006. În documentarul intitulat „Regele Mihai - a 85-a aniversare", prinţul Charles spunea că a admirat „întotdeauna calităţile lui de om de stat, răbdarea şi înţelegerea lui faţă de alţi oameni" şi l-a numit „un om remarcabil care îşi păstrează calmul în orice situaţie", scrie basilica.ro.

Printre calităţile Majestăţii Sale, Prinţul Charles puncta atunci „rezistenţa şi tăria" de care a dat dovadă Regele pe parcursul vieţii sale. „Mi se pare că a fost un moment îngrozitor, traumatizant când a fost silit să părăsească ţara atât de tânăr într-un context extrem de dificil; apoi a trebuit să trăiască în străinătate tot restul vieţii", spunea Prinţul de Wales.

Despre faptul că Regele Mihai a trebuit să stea departe de România o perioadă îndelungată, Prinţul Charles a spus că îşi poate imagina „cât a suferit fiind despărţit de ţara lui iubită" şi de oamenii pe care i-a iubit cu adevărat. Majestatea Sa Regele Mihai I al României a trecut la cele veșnice marți, 5 Decembrie 2017 la ora 13:00.

Mihai I a fost regele României în perioadele 20 iulie 1927 - 8 iunie 1930, și 6 septembrie 1940 - 30 decembrie 1947. La sfârșitul anului 1947, regele a fost constrâns de comuniști să semneze decretul de abdicare, în aceeași zi fiind proclamată republica populară.

loading...
PUTETI CITI SI...