Primăria București a început să împartă ajutoare pentru șomeri și pensionari

Postat la: 23.09.2013 20:35 | Scris de: ZIUA NEWS

Primăria București a început să împartă ajutoare pentru șomeri și pensionari

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, a început de astăzi distribuția de ajutoare PEAD, produse alimentare, la punctele de distribuție municipale.

Persoanele șomere înregistrate și pensionarii sistemului public de pensii cu pensie sub 400 lei se pot prezenta la cele două puncte de distribuție: Complexul de Servicii Integrate pentru Adulţi Sf. Ioan din Bulevardul Teodor Pallady, nr. 64, Sector 3 pentru şomerii şi pensionarii cu domiciliul în sectoarele 3, 4, 5 și Cantina de Ajutor Social Griviţa din Calea Grivitei, nr. 216, sector 1 pentru şomerii şi pensionarii cu domiciliul în sectoarele 1, 2, 6, de luni până vineri între orele 9.00-15.00 şi miercurea între orele 9.00-17.00.

În anul 2013, programul prevede distribuirea unui număr de 9 produse alimentare, după cum urmează: faină, mălai, paste făinoase,ulei, roşii în suc propriu, zacuscă, conservă carne de porc, miere, zahăr. Momentan, în depozitele Municipalităţii se află cantităţi suficiente din fiecare produs, cu excepţia produsului conservă de carne de porc, care va fi distribuit începând cu luna noiembrie 2013.

În prima zi de distribuţie a produselor alimentare către şomerii şi pensionarii cu pensii sub 400 lei din municipiul Bucureşti s-au prezentat la puncte un număr de 333 persoane (171 la punctul din Bdul.Teodor Pallady, nr. 64, sector 2 şi 162 la punctul din Calea Grivitei, nr. 216, sector 1).

Beneficiarii sunt rugaţi să se prezinte la punct cu sacose şi dispozitive de transport al pachetelor, datorită cantităţii mari de produse care revine fiecărei persoane.

Reamintim că vânzarea/cumpărarea de produse provenind din cadrul programului PEAD 2013 nu este permisă, fiind pedepsită conform legii.