Preot beat, care a accidentat mortal un bărbat şi a fugit, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Postat la: 19.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Preot beat, care a accidentat mortal un bărbat şi a fugit, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Preotul din comula Schela, judeţul Galaţi, care, băut fiind, a accidentat mortal anul trecut un sătean şi a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă, scrie News.ro.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au pronunţat sentinţa în cazul preotului din comula Schela, judeţul Galaţi, care a accidentat mortal anul trecut un sătean şi a fugit de la locul accidentului.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia magistraţilor fiind definitivă.

În noiembrie 2017, preotul Dănuţ Hohotă, paroh la una dintre bisericile din Schela, a lovit cu maşina un consătean, apoi a părăsit locul accidentului. Victima sa a murit în scurt timp.

Poliţia Rutieră a găsit maşina preotului abandonată, la câţiva kilometri depărtare. În urma cercetărilor, preotul din Schela a fost găsit ascuns într-o gospodărie din zonă, având o alcoolemie de 1,34 la mie în aerul expirat, confirmată şi de analizele ulterioare făcute la sânge.

Preotul Dănuţ Hohotă a fost arestat atunci, sub acuzaţiile de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului.

Judecătorii l-au menţinut în arest până în februarie 2018, când l-au plasat în arest la domiciliu, pentru o lună, şi apoi sub control judiciar.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos precizează că aşteaptă comunicarea oficială a sentinţei definitive, după care va fi întrunit consistoriul bisericesc, care va decide sancţiunile pentru preotul condamnat.

loading...
PUTETI CITI SI...