Ponta vrea sa dea alocatii pentru copii in mod diferentiat: Nu toti copiii sunt egali!

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Ponta vrea sa dea alocatii pentru copii in mod diferentiat: Nu toti copiii sunt egali!

Ideea unei alocatii egale pentru toti copiii este nepractica, deoarece trebuie o diferentiere in functie de venitul parintilor, afirma premierul Ponta, aratand ca ar fi preferat sa urce alocatia peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici si sa nu o dubleze si pentru cei cu venituri suficiente.

El s-a referit la viitorul nivel al alocatiei pentru copii, dublata in Parlament de la 42 lei la 84 lei, de mai multe ori cu expresia "82 de lei." "Opinia mea este ca alocatia pentru copii trebuie sa fie diferentiata, in functie de cine are nevoie de bani, pentru ca 82 de lei pentru o familie amarata sunt foarte putini si 82 de lei pentru o familie care are posibilitati nu conteaza, probabil ca nici nu-si incaseaza.

Ideea de a da 82 de lei la toata lumea in mod egal e o idee pe care eu o consider nepractica. As fi preferat sa dau nu 82, ci, nu stiu, 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse (...) si sa nu marim la cei care oricum nu vor lua cei 42 de lei, pentru ca au parintii venituri suficiente si la care cei 42 de lei nu conteaza", a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

In urma cu o saptamana, deputatii au aprobat un amendament al PNL privind majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Ponta a spus atunci ca Guvernul si PSD sustin majorarea alocatiei de stat pentru copii si nu se pot opune acestui principiu, dar initiatorii propunerii nu au indicat sursa de finantare in conditiile in care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.

Ulterior, liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a prezentat un tabel cu distributia voturilor pentru amendamentul de dublare a alocatiilor, aratand ca doar 5 voturi favorabile au apartinut PSD, iar premierul Victor Ponta, lider PSD si deputat, nu apare pe lista celor care au votat. Joi, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca si-a propus sa promulge legea care prevede dublarea alocatiilor pentru copii pe 1 iunie, daca ajunge in timp util la Cotroceni.

 

loading...
PUTETI CITI SI...