Pompier german, condamnat fiindca incendia case

Postat la: 17.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Pompier german, condamnat fiindca incendia case

Caz uluitor într-un oraş din Germania! Un pompier a fost condamnat la ani grei de puşcărie fiindcă incendia case pentru a lua apoi bani ca să le stingă. Pompierul era plătit cu 10 euro pe oră la fiecare intervenţie.

Un tribunal german l-a condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare pe pompierul acuzat că a incediat în mod intenţionat cinci imobile, pentru a avea de lucru şi pentru a-şi creşte veniturile. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, era pompier voluntar, fiind plătit cu 10 euro pe oră la fiecare intervenţie. El a fost găsit vinovat de tentativă de omor după ce a incendiat clădiri rezidenţiale în oraşul său natal, Rutesheim, din sudul Germaniei.

Unele clădiri afectate găzduiau cetăţeni străini, ceea ce i-a determinat pe procurori să suspecteze că bărbatul a fost motivat de sentimente de extremă-dreapta. Deşi instanţa a constatat că individul a avut, într-adevăr, contacte cu scena neo-nazistă în tinereţe, nu au putut fi stabilite astfel de legături cu infracţiunile incriminate. Printre martorii la proces s-a numărat şi soţia inculpatului, care a declarat că acesta îi spusese despre planurile sale şi că intenţiona să pornească incendiile în aşa fel încât să-i protejeze pe cei aflaţi înăuntru.

loading...
PUTETI CITI SI...