Persoane dintr-un elicopter moldovean, luate ostatice de talibani în urma unei aterizări de urgenţă în Afganistan

Postat la: 25.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Persoane dintr-un elicopter moldovean, luate ostatice de talibani în urma unei aterizări de urgenţă în Afganistan

Un elicopter al unei companii moldoveneşti, la bordul căruia se aflau inclusiv trei moldoveni, a efectuat o aterizare de urgenţă în Afganistan, iar persoane de la bord au fost luate ostatice.

Potrivit portalului Unimedia, unul dintre cei trei moldoveni de la bordul elicopterului a murit. Autoritatea Aeronautică Civilă, citată de Unimedia, a confirmat marţi seara că elicopterul de tip Mi-17-IV, aparţinând companiei moldovene Valan, a aterizat forţat în timp ce efectua o cursă Mazari-Sharif (OAMS) - Camp Shaheen - Maymene la aproximativ 25 de kilometri nord de Maymene. La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului şi 18 pasageri, a anunţat Autoritatea, citată de portal, precizând că nu deţine alte informaţii.

UPDATE: Un elicopeter de model Mi-8 MTV1 care aparține unei companii moldovenești a fost capturat marţi în Afganistan de către militanții Statului Islamic. Acesta a fost capturat după o aterizare forțată. Echipajul elicopterului era format din trei piloți, toti cetățeni moldoveni și alți 18 pasageri militari din Afganistan. 3 persoane au murit.

Potrivit evzmd.md, incidentul a avut loc în provincia Faryab, care se află sub controlul Statului Islamic. Trei persoane au murit. Printre acestea, un moldovean. „Trei persoane au fost ucise și alte 16 sunt capturate de talibani", a declarat Rahmatullah Turkistani, un membru al consiliului provincial din Faryab.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Moldova, Ana Taban: "Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dat instrucțiuni Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obțină, în regim de urgență, de la Misiunea ONU de menținere a păcii în Afganistan, informații oficiale cu privire la cei trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această țară. Despre acțiunile întreprinse opinia publică va fi informată ulterior".

Insurgenții talibani au capturat soldații afgani după ce elicopterul s-a prăbușit pe teritoriul aflat sub controlul militanților. Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Aganistan, Dawlat Waziri, refuzând să ofere mai multe detalii. Totodată, un ofițer de armată, care și-a păstrat anonimatul, a declarat că aeronava civilă a fost contractată pentru a transporta personalul armatei.

El a spus că, după ce a aterizat, insurgenții talibani au intervenit la locul incidentului cu focuri de armă, după care au recurs la luarea ostaticilor. Ulterior, ei au dat foc elicopterului, a adăugat sursa.

loading...
PUTETI CITI SI...