Perchezitii la societati comerciale si institutii nebancare, in Arges si Mehedinti

Postat la: 22.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Perchezitii la societati comerciale si institutii nebancare, in Arges si Mehedinti

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş efectuează, în această dimineaţă, mai multe percheziţii în judeţele Argeş şi Mehedinţi, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că au obţinut fraudulos sume de bani cu titlu de împrumut de la instituţii financiare nebancare, fără să le restituie, informează un comunicat al Poliţiei Române.

"La data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează nouă percheziţii, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale şi instituţii nebancare, din judeţele Argeş şi Mehedinţi", se arată în comunicat.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosire a instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
"Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie - octombrie a.c., cei vizaţi ar fi obţinut, în mod fraudulos, sume de bani, cu titlu de împrumut, de la şase instituţii financiare nebancare de tip C.A.R., pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit", precizează sursa citată.

Prejudiciul cauzat este de peste 150.000 de lei, reprezentând sumele de bani nerambursate. La acţiune participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş şi Mehedinţi.

loading...
PUTETI CITI SI...