Perchezițiii de amploare în București și Ilfov într-un dosar de spălare de bani

Postat la: 18.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Perchezițiii de amploare în București și Ilfov într-un dosar de spălare de bani

Descinderi ale procurorilor DIICOT și polițiștilor de la Investigarea Criminalităţii Economice în șapte locații din București şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 8 milioane de euro, anunță Realitatea TV.

Anchetatorii susțin că, în perioada 2008-2014, cetățeni chinezi și români, reprezentanți ai unor firme din România și din Republica Moldova, au pus bazele unui grup infracţional care făcea evaziune fiscală și spălare de bani folosindu-se de o rețea de firme fantomă. De cele mai multe ori, sumele virate acestor firme erau retrase, ulterior, în numerar, din conturile bancare ale "societăţilor-fantomă".

În acest fel, statul a fost prejudiciat, prin eludarea obligaţiilor fiscale, cu peste 22 de milioane de lei (peste 8 milioane de euro). Activitatea grupului infracțional a fost coordonată de doi cetățeni chinezi, care au locuit pe teritoriul României și au fost declarați indezirabili de autoritățile de la București. Cu acestă ocazie au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

loading...
PUTETI CITI SI...