Percheziţii de amploare în Capitală şi în alte 7 judeţe la suspecţi de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 1,7 milioane de euro

Postat la: 07.12.2017 09:10 | Scris de: ZIUA NEWS

Percheziţii de amploare în Capitală şi în alte 7 judeţe la suspecţi de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 1,7 milioane de euro

Poliţiştii din Prahova fac, joi dimineaţă, 52 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Prejudiciul ajunge la 1,7 milioane de euro.

Percheziţiile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa. Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Astfel, în perioada 2010 - 2016, 30 de societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de operaţiuni nereale.

Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite zece societăţi cu un comportament de tip fantomă. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală şi alte 300.000 de euro din infracţiunea de spălare a banilor. 40 persoane urmează să fie conduse la audieri. La activităţi participă şi jandarmi.

loading...