Ofiţerul de la SRI care a intrat în Arhivă. Era sub acoperire pe lângă Robert Cazanciuc pentru a accesa secretele SIPA?

Postat la: 25.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ofiţerul de la SRI care a intrat în Arhivă. Era sub acoperire pe lângă Robert Cazanciuc pentru a accesa secretele SIPA?

Prima care s-a întrebat ce căuta un ofiţer SRI în arhiva SIPA a fost judecătorul clujean Dana Gîrbovan, preşedinta UNJR. Întrebarea ei este cu atât mai legitimă cu cât Florian Teodor Andronache, ofiţerul care a intrat în arhivă pe 13 decembrie 2013, este unul în jurul căruia a existat un scandal chiar în perioada în care era consilier am Ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc.

La jumătatea lunii februarie 2015 un fost ofiţer SRI a depus la Parchet un denunţ care îl privea fix pe omul care a făcut parte din ultima comisie care a văzut arhiva SIPA. Adrian Radu a depus la Parchetul General un denunţ împotriva şefului SRI, Florian Coldea, şi a ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc. Din denunţul reiese că cei numiţi au aprobat detaşarea lui Florian Teodor Andronache, ofiţer activ în cadrul SRI Prahova, la ministerul lui Cazanciuc pe un post de consilier, încălcând astfel Legea securităţii naţionale.

Înainte de a depune acest denunţ la Parchetul General, fostul ofiţer Adrian Radu prezentase, două declaraţii de avere ale consilierului ministrului Justiţiei, Florian Teodor Andronache, din 2013 şi 2014, din care reiese că acesta este ofiţer activ SRI în cadrul UM 0735 Ploieşti şi a fost plătit ca atare de Serviciu în tot acest timp. După această dezvăluire, fostul ofiţer s-a arătat contrariat de faptul că instituţiile statului nu au reacţionat în urma declaraţiilor sale. Din acest motiv, Adrian Radu i-a scris şi o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care a amintit toate dezvăluirile făcute. Mai mult, fostul ofiţer SRI Adrian Radu dezvăluie, în denunţul penal depus la Parchetul General, că Florian Andronache este chiar finul ministrului Justiţiei.

loading...
PUTETI CITI SI...