O tanara de 24 de ani perfect sanatoasa a primit acceptul Belgiei de a fi eutanasiata. Motivul pentru care vrea sa moara

Postat la: 05.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

O tanara de 24 de ani perfect sanatoasa a primit acceptul Belgiei de a fi eutanasiata. Motivul pentru care vrea sa moara

Medicii din Belgia i-au aprobat unei tinere de 24 de ani cererea de a fi eutanasiata, chiar daca nu sufera de nicio boala grava. Fata a facut solicitarea pe baza legislatiei Belgiene care aproba "dreptul de a muri".

Tanara, pe numele Laura, s-a incadrat din punct de vedere legal si va primi injectia letala dupa ce si-a petrecut copilaria si viata de adult suferind de depresie si ganduri de sinucidere. Ea a fost pacienta intr-o institutie psihiatrica de la varsta de 21 de ani si a marturisit ca a incercat de mai multe ori sa-si ia viata. "Pentru mine moartea nu este o alegere. Eu as alege o viata suportabila, dar am facut tot ce se putea, fara succes".

Data in care Laura va fi eutanasiata ramane sa se decida. Belgia a legalizat eutanasia in 2002, fiind a doua tara din lume care a facut asta, dupa Olanda. Legea prevede ca medicii belgieni pot sa "ajute" pacientii sa isi incheie viata daca isi exprima in mod liber dorinta de a muri. In ultimii ani, cazurile de eutanasiere au crescut simtitor in Belgia. In 2013, au fost 1.807 cazuri, in comparatie cu 1.432 cate au fost in 2012. Mai mult de jumatate din cazuri au fost cu pacienti de peste 70 de ani, insa sunt si din ce in ce mai multi tineri care isi doresc sa moara legal.

In luna februarie a acestui an, parlamentul belgian a decis sa permita si eutanasierea copiilor aflati pe moarte, indiferent de varsta. In Olanda, prima tara care a legalizat eutanasia, copiii pot cere sa moara doar dupa varsta de 12 ani. Din luna iunie 2015, eutanasia este legala in Olanda, Belgia, Columbia si Luxemburg.

 

loading...
PUTETI CITI SI...