O romanca plecata la munca in strainatate, trimisa la puscarie pentru ca si-a lasat copilul cu fostul iubit!

Postat la: 27.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

O romanca plecata la munca in strainatate, trimisa la puscarie pentru ca si-a lasat copilul cu fostul iubit!

O tanara de 31 ani din localitatea Belcesti a trait socul vietii in momentul in care a aflat ca trebuie sa mearga pentru urmatoarele sase luni la puscarie, pe motiv ca si-a lasat copilul in grija fostului partener de viata, fara sa-i achite cheltuielile lunare.

Pe data de 5 iulie 2018, magistratii de la Judecatoria Harlau au decis condamnarea mamei la executarea in regim de detentie a unei pedepse de sase luni de inchisoare pentru comiterea infractiunii de abandon de familie.

Plangerea impotriva ei a fost depusa la Parchet de catre fostul iubit, nemultumit ca femeia nu plateste pensia alimentara. Cand a aflat ca urmeaza sa mearga la puscarie, Ana Maria Ciornila a contestat decizia primei instante la Curtea de Apel Iasi.

La finalul saptamanii trecute, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi i-au dat o veste foarte buna femeii condamnate in prima instanta. Mai exact, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au fost mai indulgenti si i-au anulat executarea pedepsei. Practic, au stabilit tot sase luni de inchisoare, dar cu amanarea executarii. In acest context, femeia va ramane in libertate.

Duritatea completului de judecata de la Harlau este una destul de evidenta, avand in vedere ca doar in ultimul an de zile au fost stabilite mai multe pedepse de executare in regim de detentie pentru abandon de familie. Pur si simplu judecatorul de acolo a considerat ca astfel de fapte sunt foarte grave si nu pot fi prevenite decat daca justitia actioneaza cu fermitate.

"Cât priveste modalitatea de executare a pedepsei de 6 luni închisoare, stabilita prin prezenta sentinta penala, pentru prevenirea savârsirii de noi infractiuni de catre inculpata, precum si pentru realizarea functiilor pedepsei, de reeducare a condamnatului si exemplaritate, instanta urmeaza sa dispuna ca executarea pedepsei cu închisoarea, aplicata prin prezenta sentinta penala, sa se faca în regim de detentie. Raportat la toate împrejurarile infractiunii si periculozitatea inculpatei, numai în acest mod, observa instanta, rolul coercitiv si educativ al sanctiunii aplicate va fi atins, pedeapsa cu închisoarea aplicata si executata în regim penitenciar având, în acelasi timp, si un puternic rol preventiv în privinta acestui gen de fapte antisociale din partea condamnatului", se arata in sentinta Judecatoriei Harlau.

Ana Maria Ciornila a fost trimisa in judecata in anul 2015 pe motiv ca a plecat in Spania la munca si nu a mai avut grija de copilul sau. Tatal minorului a reclamat ca femeia ar fi trebuit sa plateasca cel putin 4.000 lei cu titlul de pensie alimentara, ca a avut acesti bani, dar a refuzat pur si simplu. Copilul avea 14 ani la momentul trimiterii in judecata, iar pensia a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca din anul 2010.

De-a lungul timpului, tanara si-a indeplinit obligatiile stabilite de judecatori, dupa care, a plecat in Spania si a uitat ca are un copil aflat in grija fostului iubit. Pe parcursul procesului au fost audiati mai multi martori care au declarat ca femeia are bani sa plateasca, pentru ca are contract de munca in Spania, dar refuza sa faca acest lucru. Ea nu s-a prezentat deloc in fata judecatorilor pentru a fi audiata si pentru a oferi explicatii cu privire la comportamentul sau fata de copil.

"În urma probatoriului administrat în cursul urmaririi penale si cercetarii judecatoresti, instanta retine ca inculpata nu a achitat integral suma cu titlu de pensie de întretinere datorata minorului, desi a avut cunostinta de sentinta civila prin care a fost obligata la plata pensiei de întretinere si a fost apta de munca, lucrând în mod corespunzator în strainatate, respectiv în Spania. Inculpata, desi a cunoscut obligatia civila (de plata a pensiei de întretinere) care îi incumba, desi este apta de munca si nu are probleme de sanatate care sa o faca incapabila de a munci, cu rea-credinta, nu a achitat mai mult de trei luni pensia de întretinere stabilita pe cale judecatoreasca prin sentinta civila nr. 793/16.11.2010 a Judecatoriei Hârlau, pentru copilul sau minor", a precizat magistratul de la prima instanta.

"Reaua-credinta a inculpatei rezulta din capacitatea sa de a munci, precum si din împrejurarea ca femeia, în aceasta perioada de timp, a prestat activitati de lucru în tara si strainatate, câstigând diverse sume de bani de pe urma acestora, dupa cum s-a dezvoltat mai sus", se mai arata in decizia instantei.

loading...
PUTETI CITI SI...