O nouă explicație a lui Teodorovici după declarațiile privind limitarea permisului de lucru în UE: "Român pur sânge și atât"

Postat la: 29.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

O nouă explicație a lui Teodorovici după declarațiile privind limitarea permisului de lucru în UE:

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a stârnit un val de reacții prin declarațiile privind limitarea permisului de lucru într-un stat UE, nu mai vrea să revină asupra afirmațiilor sale și are doar o explicație scurtă - el este român pur sânge și atât.

Aflat joi la Alba Iulia, unde Cabinetul Dăncilă s-a reunit în ședință solemnă în Sala Unirii, Eugen Teodorovici a fost rugat de jurnaliști să comenteze declarațiile controversate privind limitarea dreptului de muncă al românilor. "Am spus ce am avut de declarat. Român pur sânge, atât", a răspuns Eugen Teodorovici. Întrebat despre scandările unor protestatari la adresa sa, dar și a celorlalți miniștri, Teodorovici a susţinut că nu a auzit nimic. Teodorovici a afirmat, marţi, într-o dezbatere la Parlament, că permisul de muncă ar trebui limitat la 5 ani fără drept de reînnoire în aceeaşi ţară.

"Eu am ridicat problema asta şi la nivelul colegilor mei, miniştri de Finanţe din Europa, şi am spus, poate sună aşa mai restrictivă, mai nu ştiu, de altă factură, (...) dar asta este, trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, cu atât o zonă devine mai bogată, dar, undeva, lucrurile se rup. Interesul Uniunii Europene, dacă suntem cu adevărat lideri, vorbesc de toţi liderii europeni, la nivel european, trebuie să fie acea coeziune, cu adevărat coeziune politică socială. Nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europă prin fel de fel de condiţii, o laşi în afară. Deci, limitarea dreptului de a lucra. În ce sens că iar o să văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie după primul permis să îţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Că aşa, dacă stă în Germania şi tot primeşte drept de muncă, păi nu o să se întoarcă cel din Germania care lucrează în veci în Croaţia, România, adică ţările de unde, poate, forţa de muncă a plecat. Deci, trebuie să fie o astfel de măsură discutată. Maxim 5 ani şi, după 5 ani, la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă", a susţinut Teodorovici.

Miercuri, Teodorovici a susținut că nu a fost bine înțeles atunci când a vorbit despre un permis de muncă pentru o perioadă limitată pentru românii care muncesc în străinătate, că "fiecare a înțeles cât a putut" din declarația lui și că el este proeuropean.

 

loading...
PUTETI CITI SI...