O nouă amânare pentru Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive. Instanţa aşteaptă decizia Secţiilor Unite cu privire la completele de 5 judecători

Postat la: 21.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

O nouă amânare pentru Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive. Instanţa aşteaptă decizia Secţiilor Unite cu privire la completele de 5 judecători

Magistraţii ÎCCJ au decis, luni, să amâne dosarul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, pentru data de 18 februarie. Decizia amânării vine după ce săptămâna trecută, au fost sesizate Secţiile Unite pentru a discuta schimbarea jurisrprudenţei instanţei supreme.

„Din punctul meu de vedere, ar fi o cerere inadmisibilă, dar instanţa a hotărât astfel, urmează pe 31 (ianuarie, n.r.) să vedem ce se întâmplă. Ce decizie a luat instanţa. Evident, din punctul meu de vedere, acest complet a fost ilegal învestit, tragerea la sorţi a fost legală, repartizarea aleatorie a fost corectă. Aşteptăm decizia", a declarat, la ieşirea din instanţă, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

Discuţia Secţiilor Unite vine după ce membrii Secţiei pentru judecători a CSM au decis, în data de 19 decembrie, ca dosarele ce erau deja repartizate completelor trase la sorţi la începutul lunii decembrie să rămână aşa până la sfârşitul procesului. Decizia a fost una surprinzătoare în contextul în care, potrivit jurisprudenţei Curţii Supreme dosarele în care nu se administrau probe reveneau noilor complete de 5 trase la sorţi la începutul anului următor. Prin decizia administrativă luată de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii au fost menţinute completele care urmau să judece dosarele importante ale liderului PSD, Liviu Dragnea sau al şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Secţiile Unite vor discuta cine va judeca dosarele, având în vedere că principiul continuităţii se aplică doar în cauzele în care au fost administrate probe, iar în dosarul liderului PSD nu au fost administrate în 2018.

Decizia CSM a venit în contextul în care pe 7 noiembrie, Curtea Constituţională a admis sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completelor de 5 judecători. În plus, instanţa constituţională a însărcinat Secţia pentru judecători a CSM cu elaborarea unui set de recomandări cu privire la modul de desfăşurare a tragerii la sorţi.

În urma tragerii la sorţi din decembrie, pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

loading...
PUTETI CITI SI...