O fetiţă de un an şi jumătate a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu-Mare

Postat la: 12.01.2018 07:52 | Scris de: ZIUA NEWS

O fetiţă de un an şi jumătate a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu-Mare

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare este în mijlocul unui nou scandal, după ce o fetiţă de doar un an şi jumătate a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Fetiţa a ajuns în faţa medicilior pentru prima dată miercuri seara, când aceasta prezenta o formă de varicelă, având febră. După analizele realizate la UPU fetiţa s-a simţit mai bine, iar mama ei a decis, pe proprie răspundere, să o externeze pe cea mică. A doua zi de dimineaţă femeie s-a prezentat din nou la UPU cu fetiţa, aceasta simţindu-se mai rău. Deoarece starea fetei se agrava medicii au decis transferul ei la Cluj, transfer aprobat, dar care nu a mai avut loc, deoarece starea fetei a fost prea gravă pentru a mai fi transportată. Ulterior aceasta a decedat în braţele medicilor.

Spitalul Judeţean de Urgenţă a deschis o anchetă în acest sens, o anchetă la care lucrează două comisii, pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la moartea fetiţei. Reprezentanţii SJU Satu Mare afirmă că nu poate fi vorba de o culpă medicală, atâta timp cât toate cele necesare, respectiv medici, intrumentar, medicamente, au existat la Unitatea de Primiri Urgenţe. La rândul lor, cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean au deschis o altă anchetă cu privire la moartea fetiţei. Până la sosirea unui verdict medical aceştia iau declaraţii martorilor.

loading...