Numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 28

Postat la: 23.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 28

Medicii au anuntat, marti seara, ca s-a confirmat virus grupal la o femeie din judetul Caras-Severin care a murit in cursul zilei de luni.

Potrivit CNSCBT, un barbat in varsta de 70 de ani, din judetul Timis, confirmat cu virus gripal tip A, in curs de subtipare, a murit marti. De asemenea, a fost inregistrat decesul unei femei de 71 de ani din Bucuresti, confirmata cu virus gripal tip A, nesubtipat. Aceasta a murit luni. Ambii pacientii aveau conditii medicale preexistente, dar nu erau vaccinati anti-gripal. Ca urmare, numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 27. Ministrul Sanatatii Sorina Pintea declara, dupa ce a fost inregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, ca suntem in pragul unei epidemii de gripa, nu avem inca epidemie si ca sunt regiuni ale tarii prin care virusul circula mai intens, printre acestea fiind Bucurestiul, Constanta si zona de vest.

"Suntem in pragul unei epidemiil de gripa, nu avem inca o epidemie de gripa", declara ministrul la Digi 24, dupa ce inca o pesoana a murit din cauza gripei, numarul victimelor ajungand la 20. Ministrul a explicat ca, in afara de vaccinare, avem de respectat masuri igienico-sanitare, ca trebuie evitate aglomeratiile, parintii sa tina acasa copiii bolnavi, vizitele in spitale sa fie restrictionate, iar in scoli sa fie facut un triaj epidemiologic.

Sorina Pintea a afirmat ca exista zone in care virusul circula mai intens, acestea fiind Bucuresti, Constanta si zona de vest a tarii. Intrebata daca in cazul in care este declarata epidemie de gripa, scolile vor fi inchise, Pintea declarat: "Putem vorbi si despre asta, dar doar in zonele in care circulatia este mai intensa. Pana atunci, putem sa fim mai precauti". In ceea ce priveste dozele de vaccin antigripal, ministrul Sanatatii a precizat ca a cerut Directiilor de Sanatate Publica sa transmita date privind un necesar suplimentar de vaccin.

loading...
PUTETI CITI SI...