Numărul românilor răniţi în atentatul din Barcelona a crescut

Postat la: 18.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Numărul românilor răniţi în atentatul din Barcelona a crescut

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri, că au fost identificate patru victime de cetăţenie română, în urma atacului terorist de la Barcelona de joi seara. Potrivit consulului român la Barcelona, Manuel Pleşa, doar unul dintre români se află momentan spitalizat, însă bilanţul se poate schimba având în vedere că nu au fost identificate toate victimele.

Doi dintre românii răniţi în atentatul de la Barcelona sunt bărbaţi şi au 33 şi 42 de ani, au declarat pentru Mediafax surse diplomatice. În legătură cu starea celor doi români răniţi, Manuel Pleşa a precizat că autorităţile spaniole nu au menţionat că ar fi în stare gravă. „Sunt răniţi. Nimic altceva. Nu ne-au menţionat că sunt grav. Nu au făcut menţiuni, pentru că până la urmă sunt date telefonice, nu e publicată o listă oficială. Până vom avea ceva clar, mai durează. Nu vor să pună la dispoziţie date până nu sunt finale", a precizat consulul României la Barcelona.

Preşedintele Federaţiei asociaţiilor de români din Europa, Daniel Ţecu, susţine că starea celor doi turişti români răniţi ar fi stabilă, unul dintre ei fiind în vacanţă în momentul în atacului. Spaniolii au început să meargă în număr mare la spitalele din Barcelona, pentru a dona sânge, însă autorităţile spaniole dau însă asigurări că rezervele sunt suficiente pentru moment.

 

loading...
PUTETI CITI SI...