Noul tip de inselatorie telefonica: Mii de romani primesc apeluri din tari exotice

Postat la: 18.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Noul tip de inselatorie telefonica: Mii de romani primesc apeluri din tari exotice

Mii de romani sunt terorizati in ultimul timp de apeluri telefonice venite din tari exotice. Apeluri scurte, la care destinatarul nu apuca sa raspunda. Curiosi sa afle cine ii cauta din insulele Maldive sau din Tanzania ei suna inapoi.

Fara sa stie ca un singur minut vorbit le poate adauga la factura zeci de euro in plus. La capatul celalalt nu se afla decat niste escroci care utilizeaza numere cu suprataxa. "Am primit un telefon, un beep, nu un telefon. Am sunat inapoi, mi-a aparut Tanzania sau ceva de genul. M-am trezit la sfarsitul lunii cu factura incarcata. 60 si ceva de euro in plus", spune Ionut Tudorache.

Ionut lucreaza intr-un domeniu international, iar asta presupune sa ia legatura zilnic cu clienti din toata lumea. Asa se face ca a sunat insistent la numarul din Africa ce il apelase mai devreme. "Mi-am dat seama ca este un robot telefonic, in niciun caz nu vorbea in engleza si am inchis. Am incercat inca o data sa sun, era ocupat", adauga Ionut Tudorache. Nu este singurul pacalit. Sute de romani primesc zilnic astfel de apeluri din Africa de Sud, Nigeria, Tunisia, Tanzania si asa mai departe, relateaza Digi 24.

loading...
PUTETI CITI SI...