Noul Cod rutier. Pedepse uriaşe pentru şoferii agresivi în trafic

Postat la: 21.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Noul Cod rutier. Pedepse uriaşe pentru şoferii agresivi în trafic

Şoferii agresivi în trafic riscă să rămână pietoni timp de 90 de zile, iar cei care sunt vinovaţi de accidente rutiere din care au rezultat victime ar putea să nu mai conducă niciodată. Acestea sunt doar câteva dintre modificările pe care parlamentarii vor să le aducă în noul cod rutier.

Şoferii agresivi în trafic ar putea fi pedepsiţi cu până la 20 de puncte de amendă şi suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de trei luni. Acelaşi proiect prevede ca, după un accident grav, cel vinovat să nu mai primească dovadă de circulaţie. Una din cele mai importante schimbari va fi cea legată de suspendarea permisului. Astfel incat daca acum soferii raman pietoni la 15 puncte penalizare, in viitor initiatorii proiectului de lege vor ca acest lucru sa se intample la 25 de puncte.

Parlamentarii vor însă să reducă amenzile pentru folosirea telefonului la volan şi nepurtarea centurii de siguranţă. Piloţii avertizează însă că numai în anul 2018, peste 400 de români au murit şi alti 1400 au fost grav răniti din cauza lipsei centurii de siguranţă. Parlamentarii vor să reia şi o discuţie cotroversată: dacă radarele ar trebui sau presemnalizate. Decizia a fost deocamdată amânată pentru luna februarie, anul viitor.

loading...
PUTETI CITI SI...