Nou caz șocant la Spitalul Curtea de Argeș: O femeie cu accident vascular, tratată cu vitamine

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Nou caz șocant la Spitalul Curtea de Argeș: O femeie cu accident vascular, tratată cu vitamine

O femeie de 51 de ani, din Curtea de Argeș, care suferise un accident vascular, a fost tratată, la Spitalul Municipal, pentru cădere de calciu. Pacienta se află în viață. Un băiat a murit la același spital, în luna aprilie a acestui an, după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit, transmite Realitatea TV.

Femeia susține că, deși fusese transportată la spital cu ambulanța, medicii i-au recomandat să ia vitamine, fără să o investigheze suplimentar. A doua zi, femeia a mers la Spitalul Județean Argeș, unde medicii i-au confirmat că suferise un accident vascular. Directorul spitalului refuză să comenteze. Neagă informațiile.

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că "ceea ce se întâmplă la Curtea de Argeș se întâmplă foarte des în spitalele din țară" și că "din păcate, spitalele nu sunt pregătite, nu au nici personalul necesar, nici aparatura pentru a putea investiga și pentru a putea preciza diagnosticul".

"Este tragic. Ceea ce se întâmplă la Curtea de Argeș se întâmplă foarte des în spitalele din țară. În ceea ce privește accidentele vasculare, există deja niște programe atât pentru infarct, cât și pentru accident vascular, lansate în primăvara acestui an. Accidentele vasculare sunt foarte frecvente, în ultima perioadă, vara crește numărul acestora. Din păcate, spitalele nu sunt pregătite, nu au nici personalul necesar, nici aparatura pentru a putea investiga și pentru a putea preciza diagnosticul. Nu au sistem. Acest sistem de urgență, așa cum este organizat el acum, trebuie cumva regândit pentru că el este bun în orașele mari.

Avem nevoie de centre de urgență și în orașele de provincie (...) Accidentul vascular nu e atât de complicat de văzut. Până și o asistentă medicală, de multe ori, poate să spună. Sunt suficiente datele clinice să arate că ar putea fi vorba de un accident vascular și pacientul trebuia trimis rapid într-o unitate medicală, cea mai apropiată unitate medicală competentă să trateze (...) Este nevoie de mai multe centre", a declarat Vasile Barbu.

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților a subliniat că "lipsa banilor din sistemul de sănătate face ca aceste spitale să nu aibă acces" la sistemul de urgență. Reamintim că la același spital, un copil de şapte ani a murit după doar 24 de ore de la internare, după ce a fost diagnosticat cu enterocolită, deși suferea de pneumonie.

Ancheta internă, declanșată în acest caz, la Spitalul Muncipal Curtea de Argeș, s-a încheiat fără niciun vinovat. Colegii celor doi medici, care s-au ocupat de băiat, au concluzionat că analizele nu ar fi ajutat la schimbarea diagnosticului și că fluxul medical a fost bun. Mai mult, singura măsură definitivă luată, după ce medicii de la spitalul din Curtea de Argeş l-au tratat pe băiat pentru gastroenterocolita, deşi acesta suferea de afecţiuni la plămâni şi inimă, a fost o amendă. Astfel, 10.000 de lei trebuie să plătească spitalul pentru moartea copilului.

"Colegiul medicilor s-a autosesizat şi este in derulare ancheta. La Colegiul medicilor durează mai mult. Cei doi medici sunt în continuare suspendaţi, iar spitalul am înţeles că are în ancheta lui trei medici , cei doi pediatri şi medicul de la CPU, care a primit copilul", declara, în luna mai, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru.

loading...
PUTETI CITI SI...