Nicusor Dan: PNL a refuzat sondajul. Gorghiu il contrazice si da vina pe USB

Postat la: 31.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Nicusor Dan: PNL a refuzat sondajul. Gorghiu il contrazice si da vina pe USB

Nicusor Dan a transmis luni seara ca a avut o intalnire cu PNL si ca membrii partidului au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internațională, auditat de ambele partide. In schimb, co-presedinta PNL, Alina Gorghiu, sustine ca USB a refuzat organizarea sondajului.

"Am avut în această seară o întâlnire cu PNL. Au refuzat organizarea unui sondaj comun, organizat de o firmă internațională, auditat de ambele partide. În aceste condiții, noi am decis să mergem înainte cu organizarea sondajului. Îi invităm în continuare pe cei de la PNL să auditeze cercetarea sociologică. Nu avem nimic de ascuns. Vom face publice rezultatele în ultimele zile de campanie. Am convingerea că ele vor arăta ceea ce am spus de la bun început: că USB este singura forță capabilă să aducă o schimbare adevărată în felul în care se face administrație în București."

Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, a anuntat insa ca USB ar fi rupt intelegerea in privinta sondajului: "M-am dus ieri la sediul USB pentru a încerca, încă o dată, să-l conving pe candidatul lor de necesitatea ca, în urma unui sondaj - de orice tip, realizat de oricine - candidatul mai slab clasat să se retragă din cursa pentru București. Am fost însoțită de un coleg și de un sociolog, care ar fi urmat să fie reprezentantul nostru la efectuarea sondajului, dacă se agrea soluția politică.

Ne-am întâlnit cu Nicușor Dan, cu un sociolog care ar fi reprezentat USB în realizarea sondajului și un membru din staff-ul electoral al candidatului. Am purtat toate aceste discuții pentru că am sperat, până în ultima clipă, că rațiunea și interesul bucureștenilor vor învinge. Părerea lor a fost că electoratul pe care îl reprezintă nu ar înțelege o eventuală retragere a lui Nicușor Dan, chiar și clasat în urma lui Cătălin Predoiu. Din păcate, nu am reușit să îi convingem de contrariu.

Din acest moment, USB și candidatul lor poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD. Nu înțeleg de ce își doresc atât de mult locul trei dar, de astăzi înainte, ne vom lupta doar noi pentru un București care să nu devină o anexă a comunelor limitrofe din județul Ilfov."

Catalin Predoiu i-a oferit lui Nicusor Dan un ultimatum - sa spuna "exact aceleasi cuvinte" pana la ora 21.00 luni seara. Predoiu a sugerat ca, daca Dan nu accepta oferta sa, implicit sa se retraga daca Predoiu sta mai bine in sondajul respectiv si sa il sustina, inseamna ca este vorba de "altceva" la mijloc. Predoiu a mentionat si un sondaj de opinie CURS, pe care il va da publicitatii dupa ce afla raspunsul lui Dan la propunerea sa, cel mai probabil maine (marti).

loading...
PUTETI CITI SI...