New York Times: Joe Biden vizează Casa Albă

Postat la: 02.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

New York Times: Joe Biden vizează Casa Albă

Vicepreşedintele american, Joe Biden, intenţionează să se prezinte la primarele democraţilor pentru prezidenţialele din 2016 împotriva lui Hillary Clinton, a informat sâmbătă cotidianul New York Times, potrivit AFP.

Citând anonim persoane care au discutat cu Joe Biden şi anturajul acestuia, jurnalul afirmă că, printre alţii, directorul de cabinet al vicepreşedintelui SUA a început să aibă întâlniri cu donatori democraţi şi susţinători în perspectiva unei candidaturi. New York Times scrie că decesul fiului său Beau, în luna mai, la vârsta de 46 de ani, ar putea să îi influenţeze decizia care încă nu a fost luată: Beau Biden l-ar fi încurajat pe tatăl său, 72 de ani, să se lanseze în cursa pentru Casa Albă.

'Am indicii că intenţionează să candideze, ', a declarat pentru publicaţia americană Michael Thornton, un avocat din Boston care îl sprijină pe Joe Biden. Lumea politică din Statele Unite se face ecoul de mai multe luni al unei eventuale candidaturi a vicepreşedintelui democrat care, până în prezent, nu şi-a făcut cunoscute intenţiile. Hillary Clinton, 67 de ani, este favorita primarelor care vor începe în februarie 2016, însă imaginea sa a fost afectată de mai multe scandaluri, printre care dezvăluirea că a pus în aplicare şi a utilizat un sistem de mesagerie privată în perioada când a ocupat funcţia de secretar de stat, între 2009 şi 2013, fapt ce complică accesul legal la arhivele sale oficiale.

Deşi în acest stadiu ea domină în sondaje, senatorul independent Bernie Sanders provoacă entuziasmul aripii stângi a partidului şi ar putea deveni primejdios în primarele din statul New Hampshire, preliminarii cu încărcătură simbolică deoarece au loc în deschiderea sezonului consultărilor locale. Joe Biden a fost candidat la primarele din 1998 şi 2008, înainte de a fi ales de Barack Obama ca partener în cursa pentru Casa Albă.

 

loading...
PUTETI CITI SI...