Neaga: CNAIR va cumpăra o firmă în insolvenţă, care să finalizeze autostrăzile începute acum opt ani

Postat la: 10.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Neaga: CNAIR va cumpăra o firmă în insolvenţă, care să finalizeze autostrăzile începute acum opt ani

Narcis Neaga, numit de PSD în funcţia de preşedinte al Companiei de Drumuri (CNAIR), a fost convocat duminică de urgenţă de Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al social-democraţilor, pentru a da socoteală în legătură cu stadiul celor 100 de km de autostradă, promişi de guvernanţi a fi daţi în folosinţă până la sfârşitul anului.

Ulterior, acesta a anunţat într-un interviu acordat DC News că una dintre soluţii ar fi putut fi achiziţionarea de utilaje de construcţii, însă decizia Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost alta. "Sunt foarte multe contracte care, din diferite cauze, au fost reziliate. Am zis, haide să facem totuşi ceva! Pentru că suntem o companie de drumuri. Soluţia a fost să înfiinţăm o antrepriză de construcţii. Nu vrem să intrăm în competiţie cu nimeni. Noi vrem să finalizăm anumite contracte care sunt începute din 2010, 2011 şi nu mai putem sta prea mult. Dacă-mi pleacă constructorii de pe şantier, mai stau 1 an cu licitaţiile?", e explicat Ştefan Neaga.

"Ne-am gândit... asta-i o ştire: să achiziţionăm un pachet majoritar de acţiuni de la o companie aflată în insolvenţă. Urmează un studiu de piaţă să vedem care sunt companiile, să vedem şi cu ministrul Transporturilor şi cu mai multă lume, tocmai în ideea de a finaliza lucrările care ne încurcă. Nu pentru a participa la licitaţii, nu pentru a construi noi autostrăzi. Nu! Pur şi simplu să ne rezolvăm problemele, că-s multe" ne-a declarat preşedintele CNAIR, Narcis Ştefan Neaga. "O companie la nivel mediu, care să aibă active, să aibă oameni, să aibă utilajele care ne interesează pe noi, să vedem preţul etc. Decizia urmează să fie formalizată, pentru că ea este deja luată. Undeva în ianuarie facem invitaţiile", a completat şeful CNAIR.

loading...
PUTETI CITI SI...