Mugur Isărescu devine şeful Guvernului din Umbra. Klaus Iohannis a promulgat legea

Postat la: 17.03.2017 12:23 | Scris de: ZIUA NEWS

Mugur Isărescu devine şeful Guvernului din Umbra. Klaus Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional, după ce proiectul - criticat la vremea lui pentru că ar asigura „imunitate" mai marilor din BNR - a fost trimis anul trecut de şeful statului pentru reexaminare. Proiectul a fost aprobat de guvern în 2015.

Potrivit propunerii legislative, se va constitui Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială din reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului şi va funcţiona ca structură de cooperare interinstituţională, fără personalitate juridică, cu rolul de a asigura coordonarea supravegherii macroprudenţiale la nivel naţional.

Preşedintele Comitetului va fi guvernatorul BNR, iar organismul decizional al Comitetului Naţional pentru Supraveghere Macroprudenţială va fi Consiliul General, format din nouă membri, respectiv guvernatorul, prim-viceguvernatorul, cei doi viceguvernatori şi economistul-şef ai Băncii Naţionale a României, preşedintele şi prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară şi doi reprezentanţi ai Guvernului, desemnaţi de primul-ministru.