Miscare surpriza din partea provocatoarei secretare a sefului IPJ Iasi! A iesit din schema onorabil dupa ce a fost filmata in ipostaze de toata jena!

Postat la: 25.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Miscare surpriza din partea provocatoarei secretare a sefului IPJ Iasi! A iesit din schema onorabil dupa ce a fost filmata in ipostaze de toata jena!

In urma cu cateva zile, Dumitrita Burac, o tanara politista care se juca de-a secretara comisarului-sef Costel Gitlan, seful Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, si-a depus cererea de demisie in Politie.

Aceasta a ajuns la concluzia ca este mai bine sa plece acasa, pentru ca in cursul zilei de ieri situatia ei urma sa fie analizata de Comisia de Disciplina din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi (IPJ). Cel mai probabil, urma sa fie data afara din Politie in urma deciziei Comisiei de Disciplina. A ales sa-si dea demisia, un gest onorabil facut de aceasta in ultimul ceas.

Este vorba de aceeasi politista despre care cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat pe larg, in urma cu cateva luni, situatia in care a fost prinsa la furat in Carrefour Era. Momentele in care a bagat cosmeticele pe sub haine au fost surprinse de camerele de filmat. Pare a fi o copila naiva care nu si-a dat seama de un lucru atat de marunt: toate hipermarketurile sunt pline de camere de supraveghere. Astfel, fiecare gest al ei a fost surprins de camerele de supraveghere.

"A depus un raport prin care solicita incetarea raporturilor de serviciu incepand cu data de 23 iulie. Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Iasi a aprobat acest raport al politistei, astfel ca incepand cu data de 23 iulie nu mai lucreaza in cadrul institutiei", a precizat ieri subinspectorul de politie Anca Vijiac, purtatorul de cuvant al Politiei iesene.

Potrivit surselor BZI, ancheta care vizeaza ceea ce a facut Dumitrita Burac a fost finalizata de colegii sai de la Sectia I, printr-un referat de clasare a cauzei. Oamenii legii au clasat cauza pentru ca a intervenit impacarea partilor.

Practic, juna politista a reusit sa-i convinga pe cei de la Carrefour sa-si retraga plangerea. Chiar daca din punct de vedere penal aceasta nu avea nicio problema, in ceea ce priveste conduita profesionala, avea toate sansele sa fie demisa.

Aceasta a intrat in Politie in anul 2016, iar apropiatii o considera un copil bun, ambitios si care a avut o conduita morala foarte buna pana la acest eveniment nefericit. Dupa terminarea scolii de Politie, a lucrat la Sectia a II-a, dupa care a ajuns destul de repede pe postul de secretara a sefului IPJ Iasi, la Serviciul Cabinet.

Pe data de 5 aprilie 2018, Dumitrita Burac a mers la Carrefour Era împreuna cu alte doua fete, dintre care una este o verisoara. Fetele si-au facut cumparaturile, dupa care Dumitrita Burac împreuna cu verisoara ei au mers în zona amenajata pentru vânzarea produselor cosmetice. De acolo au luat mai multe rujuri, creme, farduri, rimeluri, pe care nu le-au mai pus în cosul de cumparaturi, ci le-au bagat sub haine.

Aceasta miscare a lor extrem de "inteligenta" a fost vazuta de agentii de paza pe camerele de supraveghere. Comportamentul lor a fost unul care a atras atentia agentilor de paza. Acestia au asteptat ca fetele sa mearga la casa de marcat pentru a vedea daca platesc acele produse ascunse în haine. Acolo, au pus pe banda cumparaturile, fara a pune si aceste produse cosmetice.

De aici, situatia este de-a dreptul penibila. Dupa ce a trecut de casa de marcat, a venit agentul de paza care i-a comunicat tinerei ca trebuie sa scoata toate produsele furate si ca nu-i frumos sa faca asa ceva. Pentru acel om, Dumitrita Burac parea a fi una dintre zecile de infractoare care încearca sa iasa cu diferite produse din magazin fara sa le plateasca.

Era o simpla hoata si nu avea nicio idee unde lucreaza si cu ce se ocupa. Juna politista a reactionat destul de violent, sustinând ca este acuzata pe nedrept de o asemenea fapta si ca se simte jignita. Numai ca, la perchezitia corporala au fost gasite toate produsele cosmetice furate. Nu erau chiar putine, valoarea totala a acestora fiind de 351 lei.

În acest context, Dumitrita a considerat ca trebuie sa apeleze la artileria grea: a scos legitimatia de Politie si a început sa-i ameninte pe agentii de paza cu functia si cu relatiile ei din cadrul IPJ. Initial, acestia au crezut ca fata pur si simplu se da mare si ca minte.

Ulterior, au înteles ca este pe bune politista, ba chiar lucreaza alaturi de cei care conduc destinele institutiei. Verisoara ei avea bunuri furate în valoare de 40 lei.

Dupa ce a vazut ca schema cu locul de munca nu functioneaza, politista ar fi spus ca a luat acele produse din greseala si ca este dispusa sa achite contravaloarea lor. Numai ca, din cauza ca ar fi fost jigniti de atitudinea ei, agentii de paza au sesizat Politia. Colegii ei au ajuns la fata locului dupa ce au fost chemati prin serviciul 112.

loading...
PUTETI CITI SI...