MIRACOL! Un copil de 2 ani din Mureş a învins moartea, după ce a fost victima exploziei unei maşini

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

MIRACOL! Un copil de 2 ani din Mureş a învins moartea, după ce a fost victima exploziei unei maşini

Viaţa lui Alex Botorea, un copil de 2 ani din judeţul Mureş, a atârnat de un fir de aţă timp de mai bine de o lună de zile. Totul după ce maşina din curtea în care se afla a explodat şi micuţul a suferit arsuri grave. Se întâpla înainte de Paşte, iar medicii nu îi dădeau şanse de supravieţuire copilului, care însă a dovedit că e mai puternic decât încercarea la care a fost supus.

Părinţii lui Alex Botorea au primit veşti îngrozitoare de la medicii din Bucureşti, acolo unde micuţul a fost transferat, de urgenţă, după primele investigaţii făcute de medicii din Târgu Mureş. Specialiştii spuneau că Alex are şanse minime de supravieţuire şi că, probabil, nu va mai vedea niciodată. După mai bine de o lună şi jumătate însă, micuţul de doar 2 ani a dovedit tutror că e un luptător şi că, în ciuda urmelor pe care incidentul grav le-a lăsat asupra sa, nu se va lăsa înfrânt. Mama lui Alex, Daniela Botorea, a povestit pentru Vocea Transilvaniei că, acum, fiul ei este în afara oricărui pericol, scriu cei de la voceatransilvaniei.ro.

A avut până acum şapte intervenţii la cap şi la mânuţe, unde i-au fost amputate, pe jumătate, toate degeţelele. Acum vorbeşte, deşi medicii nu-i mai dădeau şase să vorbească pentru că i-ar fi fost afectat creierul. Ne cunoaşte şi pe noi şi toate cuvintele pe care le ştia înainte le spune şi acum, mai greu, dar le spune şi vorbeşte cu noi. Vederea nu îi este afectată, însă aşteptăm un specialist care să îi facă o operaţie de recunstrucţie a pleoapelor. A început să mănânce singur, pentru că până acum era hrănit prin tuburi şi a slăbit câteva kilograme, acum are doar 7-8 kilograme", a spus Daniela Botorea.

Mai mult, aceasta a povestit că această revenire „e un miracol, pentru că doctorii nu credeau că va supravieţui, cinci săptămâni a avut 1% şanse să trăiască". Cazul dramatic al micuţului din Mureş a impresionat zeci de persoane, care au ajutat familia Botorea, iar cei care vor să îi sprijine financiar o pot contacta pe mama copilului prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Alex, copilul Danielei, s-a născut pe 13 martie, în urmă cu doi ani, iar pe 24 februarie, mama acestuia i-a adus pe lume un frăţior.

loading...
PUTETI CITI SI...