Minori deveniti criminali peste noapte, alintati cu pedepse blande si lasati in libertate la Iasi

Postat la: 21.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Minori deveniti criminali peste noapte, alintati cu pedepse blande si lasati in libertate la Iasi

Obidiu Berbece a fost batut de catre trei minori pana si-a dat ultima suflare. Atacatorii au fost identificati, insa legea pare sa fie de partea lor. In noaptea in care Berbece a fost ucis mai multi tineri au fost implicati intr-un scandal. Acum, dupa aproape un an de la crima, cei trei faptasi au primit pedepsele, insa familia barbatului ucis crede ca acestea sunt mult prea blande.

Practic, unul dintre faptasi a primit o pedeapsa de sase ani de internare intr-un centru de detentie. Cea mai mare pedeapsa a primit-o un minor, care intre timp a devenit major. Chiar daca toti trei l-au lovit pe barbat pana si-a dat ultima suflare, doar Zancianu Razvan Petru a fost acuzat de omor. Zancianu din satul Glavanesti, comuna Andrieseni, pentru savarsirea infractiunii de omor, a primit o pedeapsa educativa. El este internat intr-un centru de detentie pentru o perioada de sase ani. Zancianu Razvan a primit cea mai mare pedepasa, in timp ce ceilalti doi minori au fost condamnati pentru lovire sau alte violente si s-au ales cu pedepse mai mici.

Al doilea minor implicat in scandal a fost lasat in libertate. Hlibocianu Tiberius Ionel va implini in luna iunie 18 ani, insa judecatorii au considerat ca trebuie sa ramana in libertate. Astfel, tanarul pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente a primit asistare zilnica timp de sase luni. Hlibocianu l-ar fi lovit in noaptea aceea pe Babata Alexandru Vladut, un alt tanar care a avut de suferit din cauza furiei minorilor. Practic, minorul a fost pedepsit de judecatori prin luarea masurii educative neprivativa de libertate a asistarii zilnice, constand in obligatia sa de a respecta programul stabilit de Serviciul de Probatiune, care contine orarul si conditiile de desfasurare a activitatilor, precum si interdictiile impuse pe o durata de 6 luni.

Judecatorii au stabilit ca un alt minor, in varsta de 17 ani, sa ramana tot in libertate. Chiar daca l-a lovit pe Ovidiu Berbece, judecatorii au considerat ca nu este vinovat de omor. Sufaru Cristian Paul, pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente, a primit o pedeapsa similara cu cea a lui Hlibocianu. Astfel, judecatorii au considerat ca pentru el este potrivita masura educativa neprivativa de libertate a asistarii zilnice, constand in obligatia sa de a respecta programul stabilit de Serviciul de Probatiune, care contine orarul si conditiile de desfasurare a activitatilor, precum si interdictiile impuse minorului, pe o durata de 4 luni.

Familia barbatului ucis spune ca pedepsele sunt mult prea mici in comparatie cu gravitatea faptelor. "Nu avem cum sa fim de acord cu hotararea judecatorilor. Fratele meu a fost omorat, i-a fost capul zdrobit, iar doi dintre cei implicati sunt in libertate. Cei doi au fost acuzati de lovire si alte violente, iar unul a fost acuzat de omor si a primit o pedeapsa de sase ani intr-o scoala de corectie. Nu mi se pare normal, doi copii au ramas fara tata...", a spus fratele barbatului omorat.

loading...
PUTETI CITI SI...