Ministrul Adriana Petcu, martor în dosarul de abuz în serviciu alături de Vasile Pintilie, omul lui Marian Oprișan

Postat la: 21.04.2017 10:50 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministrul Adriana Petcu, martor în dosarul de abuz în serviciu alături de Vasile Pintilie, omul lui Marian Oprișan

Pe holurile Tribunalul Municipiul Bucuresti a fost ieri prezent si ministru al al Cabinetul Sorin Grindeanu. Este vorba de ministrul Apelor si Padurilor, Adriana Petcu, care a fost citata ca martor in Dosarul 387/39/3/2016 aflat pe rolul Sectiei Penale a TMB privind abuzul in serviciu savarsit de catre fostul director general al Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR), Vasile Pintilie, omul garantat si sustinut de catre baronul PSD de Vrancea, Marian Oprisan.

Cel care asesizat abuzul in serviciu in acest dosar penal este fostul director economic al ANAR, Dumitru Dumitru, care sustine ca a fost eliberat din functie abuziv de catre Vasile Pintilie. Ministrul Adriana Petcu a fost citata ca martor intrucat in mandatul de director general al ANAR detinut de Vasile Pintile, ea ocupa functia de director al Administratie Bazinale de Apa Buzau, entitate aflata in subordinea ANAR. Din motive procedurale,ministrul Adriana Petcu nu a fost audiata si, ca atare, audierea acesteia urmeaza sa aiba loc la un nou termen fixat de instanta.

Trebuie precizat ca fostul director al ANAR, Vasile Pintilie este cercetat de catre DNA in mai multe dosare, fiind reclamat de catre Dumitru Dumitru de "gestionarea, folosirea patrimoniului public şi acţiunilor nelegale întreprinse pentru dobândirea unor foloase necuvenite şi cauzarea de prejudicii, prin acte si fapte de natura penala,de coruptie, fals, uz de fals, evaziune fiscala, paguba cu intentie". Totodata, Vasile Pintilie si cativa apropiati ai sai sunt acuzati de constituirea unui grup infractional care a urmarit devalizarea ANAR prin achizitionare de bunuri materiale la preturi supraevaluate de cate 20-30 de ori, dar care, ulterior, fie nu au mai ajuns la beneficiar, ori nu erau necesare. In plus, Vasiel Pintilie este reclamata pentru angajarea de investitii inutile, dar supraevaluate, fapt pentru care ANAR a fost pagubita, in interesul omului garantat si sustinut de baronul de Vrancea, cu zeci de miliioane de euro.