Ministerul Sănătăţii: Rectificarea nu afectează bugetul Sănătăţii, nu au fost tăiate fonduri

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministerul Sănătăţii: Rectificarea nu afectează bugetul Sănătăţii, nu au fost tăiate fonduri

Rectificarea bugetară nu afectează bugetul Sănătăţii, nu au fost tăiate fonduri, banii către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate provin de la bugetul de stat şi sunt viraţi, conform legii, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, a declarat pentru MEDIAFAX purtător de cuvânt al MS, Oana Grigore. "Banii alocaţi, la rectificare, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vin de la bugetul de stat. Virarea banilor se face, însă, potrivit legii, prin intermediul Ministerului Sănătăţii", a spus Oana Grigore.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a precizat că, în fiecare an, de la bugetul de stat este alocată Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o sumă de bani, în 2015 fiind vorba de aproximativ 1.300.000 lei pentru echilibrarea Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS). "Aceşti bani, precizez, vin de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetulului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Aşadar, nu sunt luaţi din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii este verigă în circuitul banilor", a explicat purtătorul de cuvânt al MS.

Oan Grigore a mai spus că în 2015, bugetul CNAS s-a echilibrat. Din proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care va fi discutat marţi, într-o şedinţă specială a Executivului, ar rezulta că transporturile pierd peste un miliard de lei la rectificarea bugetară, sumă alocată iniţial proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă, iar bugetul Sănătăţii pierde 600 de milioane lei, bani redirecţionaţi către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Ministrul Finanţelor a spus că de la Ministerul Sănătăţii nu se vor lua bani la prima rectificare bugetară. "Marţi, în şedinţa de Guvern, toţi cei care urmăresc acest lucru vor vedea că Sănătatea este domeniul care beneficiază mult la rectificarea bugetară, de la Sănătate nu se iau bani", a spus Eugen Teodorovici, într-un interviu acordat postului de televiziune Digi24.

 

loading...
PUTETI CITI SI...