Miliardarul Ioan Neculaie, cercetat penal pentru o nouă infracţiune de spălare de bani

Postat la: 20.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Miliardarul Ioan Neculaie, cercetat penal pentru o nouă infracţiune de spălare de bani

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost propus pentru arestare preventivă, vineri, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru o nouă faptă de spălare de bani, însă judecătorii au respins propunerea, patronul FC Braşov urmând să fie cercetat sub control judiciar pe cauţiune.

Procurorii au sesizat, joi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov cu privire la înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune dar şi confiscarea cauţiunii în cuantum de 22.300.000 lei (echivalent a 5.000.000 euro), iar vineri, judecătorii au respins propunerea procurorilor. De asemenea, tot în şedinţa de vineri, Neculaie a cerut să fie cercetat în libertate, cerere care i-a fost respinsă. Din referatul întocmit de procurori a rezultat faptul că omul dea faceri braşovean şi-a încălcat obligaţia impusă prin controlul judiciar sub cauţiune, în sensul că a comunicat în mod direct cu doi coinculpaţi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, joi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ioan Neculaie, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi spălare de bani, constând în aceea că, în perioada mai - decembrie 2016, inculpatul, în calitate de manager al SC Prescon Piatra Mare SA, şi-a însuşit în mod nejustificat din casieria societăţii suma de 215.187,3 lei, iar o parte din această sumă (73.692,3 lei) a fost spălată de către inculpat prin procurarea de facturi fictive şi evidenţierea acestora în contabilitate. „Cauza a fost reunită cu cea în care, prin ordonanţa din data de 18 martie 2016, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de acelaşi inculpat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la evaziune fiscală, pe o durată de 60 de zile, de la data de 19.03.2016 până la data de 17.05.2016, prelungită succesiv până la data de 13 martie 2017", potrivit anchetatorilor.

Actele de urmărire penală în prezenta au fost făcute cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov şi ale Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov. Neculaie a fost arestat preventiv în 8 februarie 2016 pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani într-un dosar privind o evaziune fiscală de aproape 8 milioane de lei în urma unei presupuse investiţii privind o bază sportivă din Braşov. Ulterior, pe 18 martie a fost eliberat din închisoare pe o cauţiune de 5 milioane de euro.

loading...
PUTETI CITI SI...