Microsoft a depăşit capitalizarea bursieră a Apple, cu până la 3 miliarde de dolari

Postat la: 29.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Microsoft a depăşit capitalizarea bursieră a Apple, cu până la 3 miliarde de dolari

Microsoft a depăşit midercuri capitalizarea bursieră a Apple cu până la 3 miliarde de dolari, producătorul softului Windows beneficiind de optimismul investitorilor legat de cererea de servicii cloud, transmite Reuters.

Acţiunile Microsoft au crescut miercuri cu 3%, conferind companiei o valoare de piaţă de până la 848 de miliarde de dolari. Titlurile Apple au urcat la rândul lor, în concordanţă cu evoluţia pozitivă a pieţei, dar avansul a fost sub cel al acţiunilor Microsoft. Acţiunile Apple au crescut cu 2,17%, oferind companiei o capitalizare bursieră de 845 de miliarde de dolari, la numai patru luni de când producătorul de iPhone-uri a depăşit pragul unei capitalizări de 1.000 de miliarde de dolari.

Capitalizarea Apple a depăşit-o pe cea a Microsoft în 2010, din cauza cererii scăzute pentru PC-uri care a afectat vânzările de sisteme Windows, provocată parţial de dezvoltarea explozivă a smartphone-urilor, în frunte cu iPhone. De atunci, Microsoft nu a mai încheiat o şedinţă de tranzacţionare cu o capitalizare mai mare decât cea a Apple.

loading...
PUTETI CITI SI...