Meteorologii au anunțat vreme de vară în ultimele zile ale lunii septembrie! Se vor înregistra chiar și 30 de grade până sâmbătă

Postat la: 19.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Meteorologii au anunțat vreme de vară în ultimele zile ale lunii septembrie! Se vor înregistra chiar și 30 de grade până sâmbătă

Vremea va continua să fie, pentru următoarele zile, una de vară, cu temperaturi ce vor ajunge la 30 de grade. De sâmbătă după-amiază însă, se va instala o masă de aer rece, de origine polară, în aproape toate regiunile țării.

„Cel puțin până în prima zi de weekend, până sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă și caldă, chiar deosebit de caldă în partea de vest, de nord-vest, de nord, și în centrul țării, acolo unde temperaturile maxime vor urca până la valorile de 29 - 30 de grade Celsius. Vorbim de o vreme călduroasă, de vară. O vreme normală pentru această perioadă va fi doar în zona Litoralului, unde maximele vor urca la cel mult 23 - 24 de grade", a precizat Alina Șerban, meteorolog în cadrul Admnistrației Naționale de Meteorologie (ANM).

De sâmbătă după-amiază, spune meteorologul ANM, o masă de aer rece va traversa România, mai întâi în partea de nord-vest, apoi va traversa nordul și va ajunge în centru, adică în Crișana, Maramureș, Transilvania, și Nordul Moldovei.

„În aceste zone, temperaturile vor marca o scădere de la 29 la 22 de grade. Acest front va fi însoțit și de ploi, sub formă de averse. În schimb, în partea de sud, sud-est, vremea se va menține sâmbătă deosebit de caldă, adică maximele vor urca până la 30 de grade, iar pe litoral vor fi 24-25 de grade. Semnalele ar fi că de duminică, masa de aer rece, de origine polară, va determina o scădere în majoritatea regiunilor, iar maximele vor ajunge la 18 - 20 de grade. Este foarte probabil ca masa de aer rece să nu pătrundă foarte mult și în sudul țării", mai explică Alina Șerban.

Potrivit meteorologului, masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare, iar de miercurea viitoare „sunt mai multe scenarii și e posibil să mai apară o masă e aer cald, o masă tropicală".

loading...
PUTETI CITI SI...