Meteo: Doua zile de primavara, cu temperaturi de pana la 18 grade

Postat la: 22.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Meteo: Doua zile de primavara, cu temperaturi de pana la 18 grade

Vremea se va incalzi considerabil in urmatoarele doua zile, cand in unele zone ale tarii se vor inregistra chiar si 18 grade. Miercuri, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade, in timp ce minimele se vor incadra intre -2 si 7 grade.

Cerul va fi acoperit de nori in jumatatea de nord a tarii si va ploua in Maramures, in Crisana si doar local in rest. In zona de munte vor fi la inceput ninsori, iar apoi vor cadea precipitatii mixte, care vor favoriza formarea poleiului. Vantul va sufla cu ceva mai multa putere la munte, mai ales pe creste, unde la rafala va depasi viteze de 80 km/h.

Miercuri dimineata, meteorologii au emis un cod galben de vant puternic pentru cinci judete, in timp ce in alte zone, inclusiv pe Autostrada A3, Bucuresti - Ploiesti, este ceata. Judetele Buzau, Prahova, Arges si Dambovita sunt sub cod galben de vant pana la ora 13:00. In aceste zone, la altitudini peste 1.800 metri vor fi intensificari ale vantului care la rafala vor atinge si depasi 90 - 100 de kilometri pe ora, spulberand zapada.

Mai mult, pana miercuri, la ora 10:00, este in vigoare o atentionare de ninsori, viscol si polei, care vizeaza vestul, nord-vestul si centrul tarii, precum si zonele de munte. Zile de primavara cu pana la 17 grade, apoi o racire brusca - prognoza meteo pe 2 saptamani Vremea va fi deosebit de frumoasa in Bucuresti. Mercurul din termometre va arata o maxima de 14 grade, in timp ce noaptea se vor inregistra 1-3 grade.

Iata temperaturile maxime in principalele orase:

Iasi: 8 grade
Bucuresti: 14 grade
Craiova: 14 grade
Constanta: 11 grade
Timisoara: 11 grade
Bacau: 9 grade
Oradea: 9 grade
Brasov: 8 grade
Cluj: 7 grade
Sibiu: 7 grade

loading...
PUTETI CITI SI...