Medic fals angajat la mai multe clinici private din Bucureşti. A făcut mai multe operaţii, deşi are doar 8 clase

Postat la: 05.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Medic fals angajat la mai multe clinici private din Bucureşti. A făcut mai multe operaţii, deşi are doar 8 clase

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, că un fals chirurg italian a fost depistat în România, bărbatul operând în mai multe clinici private fără a avea însă dreptul de liberă practică, ci doar o parafă.

Sorina Pintea a spus că momentan nu ştie de ce respectivul cetăţean a fost angajat fără a avea drept de liberă practică. "Am aflat din presă despre caz. Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătăţii a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal, a avut o împuternicire avocaţială, o doamnă avocat, am înţeles, şi pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei. Nu am de unde să ştiu (câţi oameni a operat -n.r.)", a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că nu ştie câţi pacienţi a operat respectivul bărbat sau în ce clinici şi-a desfăşurat ilegal activitatea. "Sunt şi alte ţări care s-au confruntat cu acest tip de probleme, dar mă pune pe gânduri referitor la ceea ce spuneam despre faptul că şi sistemul public şi sistemul privat trebuie să aibă aceleaşi reguli de funcţionare, de organizare, de raportare mai ales pentru că da, a operat în clinici private fără a avea dreptul de liberă practică, cu o parafă.

loading...
PUTETI CITI SI...