Masinile cu volan pe dreapta vor fi interzise definitiv! Primul pas a fost deja facut

Postat la: 25.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Masinile cu volan pe dreapta vor fi interzise definitiv! Primul pas a fost deja facut

Autoritatile vor sa interzica definitiv masinile cu volan pe dreapta. Primul pas a fost deja facut: Registrul Auto Roman va mai permite inmatricularea autoturismelor de acest fel, aduse din afara UE, doar in urmatoarea luna.

Apoi, un ordin al ministrului Transporturilor ar trebui sa reglementeze situatia. Aproape 90 la suta dintre cele 70.000 de masini cu volan pe dreapta au fost aduse din Marea Britanie. Ele nu vor mai putea fi inmatriculate dupa Brexit. Asiguratorii spun ca le pregatesc si ei o surpriza celor care conduc masini "englezesti": asigurari mai mari.

Cele mai multe masini cu volan pe dreapta provin din Marea Britanie, tara care se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana, din martie 2019. Romanii gasesc astfel de masini si in tari precum Irlanda, Bulgaria sau Germania. Singura modalitate prin care aceste masini aduse din afara UE sa mai fie inmatriculate este mutarea volanului din dreapta in stanga. Iar asta presupune demontarea intregului bord, o operatiune costisitoare care ajunge chiar si la 5.000 de euro.

loading...
PUTETI CITI SI...