Lovitura de teatru! Primar celebru, achitat pentru abuz in serviciu

Postat la: 19.04.2017 14:09 | Scris de: ZIUA NEWS

Lovitura de teatru! Primar celebru, achitat pentru abuz in serviciu

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea fostului edil bacauan privind stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Bacau la Curtea de Apel Alba. Fostul primar al Bacaului Romeo Stavarache a fost achitat la Curtea de Apel Alba pentru infractiunea de abuz in serviciu.

Primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, in 2015, de Tribunalul Bacau, in dosarul in care a fost trimis in judecata in aprilie 2014, pentru ca ar fi aprobat repartizarea unei locuinte catre un subaltern. Dupa condamnare, Stavarache a fost suspendat din PNL. De altfel, Gheorghe Muntianu, la data faptelor sef al Serviciului administrare fond locativ si indrumare asociatii de proprietari din Primaria Bacau, a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru tentativa de abuz in serviciu, uz de fals si conflict de interese, iar Gavril Pircu, la data faptelor director executiv al Directiei patrimoniu din Primaria Bacau, a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru tentativa de abuz in serviciu.

„Pe 1 aprilie s-au implinit trei ani de zile de cand am fost trimis in judecata. Eu am fost introdus in 2014 in acel dosar de DNA, inceput din 2009. Prima oara cand am fost trimis in judecata am spus ca am incredere in justitia romana. Cred ca se va face dreptate si in al doilea dosar. Inlaturarea mea de la putere a fost facuta de unii oameni care au vrut sa preia toata puterea in Bacau. Era o problema mai delicata, avocatii au ridicat problema ca tentativa de abuz in serviciu nu este in codul penal. Erau documente falsificate in dosar. Vreau sa-mi vad de familia mea, de viata mea, nu cred ca are rost sa mai discutam acum despre politica", a declarat Romeo Stavarache.