Lipă și Cioloș au abandonat tinerii din Romania

Postat la: 02.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Lipă și Cioloș au abandonat tinerii din Romania

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, demonstreaza pe zi ce trece ca este o palarie prea mare pentru ea sa conduca un asemenea minister. O dovada in plus a amatorismului managerial si a superficialitatii de care da dovada Elisabeta „Uta" Lipa este si faptul ca astazi este 2 mai- Ziua Nationala a Tineretului.

Insa, pe site-ul Ministerului Tineretului si Sportului nu exista nici macar un comunicat de doua randuri despre acest eveniment, mai ales ca acest minister este infiintat special si pentru problemele tinerilor si, ca atare, ar trebui sa fie o locomotiva pentru toti tinerii din Romania. Dar, inca o data Lipa si echipa ei de la MTS demonstreaza ca habar nu are de problemele tinerilor si pe site-ul institutiei nu exista nici un amarat de program pentru actiuni dedicate acestei zile.

Pentru stiinta conducerii MTS, in fruntea cu Elisabeta Lipa, ZIUAnews precizeaza ca in anul 2004, 15 deputaţi reprezentând toate formaţiunile politice parlamentare au iniţiat proiectul legislativ privind Ziua Naţională a Tineretului. În octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi Cameră decisivă. Astfel, conform Legii nr. 425/28 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit ''Ziua Naţională a Tineretului''.

Mai mult, conform acestei legii, toate autorităţile administraţiei publice centrale şi locale ce au atribuţii în domeniul educaţiei, culturii, sportului, cercetării, turismului, protecţiei mediului, sănătăţii şi finanţelor au obligaţia să susţină financiar şi organizatoric respectivul eveniment. Practic, atat MTS, dar si Guvernul condus de Dacian Ciolos, pentru ca si pe site-ul Executivului nu exista niciun amarat de mesaj dedicat tinerilor, au intors spatele tineretului din Romania, adica a circa 3.500.000 de tineri cu varste intre 15 si 25 de ani, desi guvernantii se lauda ca au o Strategia Nationala in domeniul politicilor de tineret 2015-2020.

Oare de ce mai te numesti Minister al Tineretului si Sportului, daca tu Elisabeta Lipa, ministru si al tineretului, ai intors spatele tinerilor, iar tu premier te lauzi cu o strategie de tineret, dar nu ai timp sa le trimiti macar un banal mesaj de ziua lor, desi exista o lege in acest sens.

DREPT LA REPLICA

Dorim să vă informăm că Ministerul Tineretului și Sportului comunică în mod constant cu structurrile de și pentru tineret și ca a demarat mai multe procese printer care și cele legate de:
- Legea Tinerilor și armonizarea cadrului legislativ domeniul tineretului
- Lucrul la Planul de Acțiuni pentru Strategia Națională în domeniul politicii de tineret

În acest sens există informări actualizate pe site-ul www.mts.ro cu privire la Legea Tinerilor
19.04.2016 - Legea Tinerilor în consultare publică
http://mts.ro/noutati/legea-tinerilor-in-consultare-publica/
Proiect modificare lege
Expunere motive
Tabel comparativ
Tabel comparativ cu argumentare
Tinerii și structurile de și pentru tineret sunt invitate ca în perioada 19 aprilie - 19 mai 2016 să ne trimită sugestiile. În acest sens punem la dispoziție două instrumente:
Formular de consultare în vederea modificării și completării Legii Tinerilor 350 / 2006.
Sondaj cu privire la denumirea legii, alegerea unei zile a tineretului reprezentative și modul de reprezentare al tinerilor la nivel național de către societatea civilă.

2.05.2016 - 2 mai - Ziua Națională a Tineretului
http://mts.ro/noutati/2-mai-ziua-nationala-a-tineretului-2/

Oportunități pentru lucrătorii de tineret
(activități care contribuie la Creşterea calităţii lucrului cu tinerii prin clarificarea statutului Lucrătorului de Tineret, a modalităților de sprijin pentru tineri în proiecte şi creării unei reţele naţionale de formatori în lucrul cu tinerii - obiectiv înscris în planul de acțiune 2016 care este încadrat pilonilor din Strategia Națională în domeniul politicii de tineret: Educaţie formală, non-formală şi cultură, și Participare și Voluntariat.

20.04.2016 - Apel de selecţie a candidaţilor pentru formarea Grupului Naţional de Lucru a Dialogului Structurat aprilie 2016 - iunie 2017
http://mts.ro/noutati/apel-de-selectie-a-candidatilor-pentru-formarea-grupului-national-de-lucru-a-dialogului-structurat-aprilie-2016-iunie-2017/

28.04.2016 - Apel pentru constituirea rețelei naționale de lucrători de tineret voluntari - tineREȚEA
http://mts.ro/noutati/apel-pentru-constituirea-retelei-nationale-de-lucratori-de-tineret-voluntari-tineretea/

Totodată pe pagina oficială de Facebook a ministerului sunt două postări cu privire la celebrarea Zilei Naționale a Tineretului din datele de 2.05.2016, respectiv 3.05.2016.

Dorim să vă asigurăm pe această cale de deshiderea noastră pentru a discuta detalii cu privire la activitățile și oportunitățile pe care Ministerul Tineretului și Sportului le pune la dispoziția tinerilor și structurilor de și pentru tineret din România în anul 2016.

loading...
PUTETI CITI SI...