Liiceanu, despre Kovesi: Bănuiesc că ar fi cel mai bun președinte

Postat la: 18.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Liiceanu, despre Kovesi: Bănuiesc că ar fi cel mai bun președinte

Întrebat dacă Laura Codruța Kovesi este "prezidențiabilă", Gabriel Liiceanu a răspuns: "din plin". Filosoful consideră că șefa DNA este "exact opusul" politicienilor care toată viața "adună bunuri și fură".

"M-am gândit cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracție de slujire. Este slujirea. Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleși de noi și care sunt chemați să ne slujească, sunt slujitorii nostri, am obosit să spun asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiției, care spune: legea, legea, legea", a afirmat Liiceanu.

Întrebat dacă, în opinia lui, Kovesi, deși nu este interesată de politică, ar fi un președinte mai bun decât Klaus Iohannis, Gabriel Liiceanu a spus că șefa DNA ar avea un mare atu - profesionalismul -, adăugând că e bine să ai un președinte care cunoaște bine legile și care are ca principal imperativ domnia legii. Cu toate acestea, Laura Codruța Kovesi a declarat în mai multe interviuri că momentan nu este interesată de funcția de președinte.

loading...
PUTETI CITI SI...