Liderul grupării care a furat arme din unitatea militară de la Ciorogârla, eliberat în baza legii recursului compensatoriu

Postat la: 22.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Liderul grupării care a furat arme din unitatea militară de la Ciorogârla, eliberat în baza legii recursului compensatoriu

Judecătoria Focşani i-a admis acestuia cererea de liberare condiţionată, iar decizia magistraţilor nu a fost contestată, potrivit News.ro. Eugen Preda, considerat liderul clanului "Sportivilor", a fost condamnat în 2013 la 12 ani de închisoare.

În baza legii recursului compensatoriu, el a depus două cereri de liberare condiţionată. Cele două cereri au fost reunite, magistraţii Judecătoriei Focşani admiţându-i solicitarea în 14 noiembrie. Hotărârea Judecătoriei Focşani nu a fost contestată de procurori, astfel că Eugen Preda a fost pus în libertate marţi, de la Penitenciarul Focşani.

Liderul clanului Sportivilor a fost condamnat pentru furtul a zeci de arme AKM şi pistoale din depozitul unităţii militare de la Ciorogîrla, parte din ele găsite ulterior la domiciliul bunicilor săi. Alături de el au mai fost condamnate şi alte persoane, unele fiind deja în libertate. În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009 au fost furate 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

Anchetatorii au descins, în 27 decembrie 2009, în 45 de locuri, fiind găsite 35 de arme din cele furate. Armele găsite în urma percheziţiilor sunt în stare de funcţionare şi nu au fost folosite, fiind furate fără muniţia aferentă, declara inspectorul general al Poliţiei Române de la acea vreme, Petre Tobă. Ancheta a arătat că membrii „Clanului Sportivilor" au avut complici mai mulţi militari, care ulterior au fost puşi sub acuzare.

În 2 martie 2009, 11 militari au fost trimişi în judecată în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, pentru furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Astfel, au fost trimişi în judecată sergentul Marius Tudorache - pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, călcare de consemn şi instigare la această infracţiune, sergentul major Ionuţ Nicolae Gagea - pentru furt calificat, caporalul Ion Petrică - pentru furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, toţi arestaţi preventiv.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei caporalul Crisitian Radu, soldatul Nicuşor Niţă, caporalul Marian Tudorache, soldatul Marian Dinu, cercetaţi în arest preventiv, precum şi caporalul Constantin Marian Danciu, soldatul Daniel Gugea, soldatul Ştefan Stoilă şi sergentul Valerică Gavrilă - pentru călcare de consemn.

loading...
PUTETI CITI SI...