Lacul Văcărești a fost desemnat arie protejată. Animalele și fauna de aici sunt în siguranță

Postat la: 28.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Lacul Văcărești a fost desemnat arie protejată. Animalele și fauna de aici sunt în siguranță

Consilierii bucureșteni au decis declararea lacului Văcăreşti, zona cunoscută ca "Delta Bucureştiului", arie naturală protejată. Datorită votului de miercuri, Guvernul va putea adopta o hotărâre pentru înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti care va presupune protejarea faunei și a florei din centrul Capitalei.

Proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeţei administrative ce va urma să facă parte din aria naturală protejată "Parcul Natural Văcăreşti" a fost adoptat în unanimitate de consilierii generali.

Potrivit ministerului Mediului, Graţiela Gavrilescu, "în momentul în care Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti va fi emisă şi conform Ordonanţei 57, proprietarii terenurilor de aici vor fi despăgubiţi".

Foştii proprietari din zonă îşi revendică terenurile de peste 20 de ani. Întreaga zonă aparţinând Ministerului Mediului a fost dată în concesiune de către Administraţia Naţională "Apele Române" unei firme private cu care ministerul este în litigiu.

După ce National Geographic România a făcut o documentare în zonă, arătând că aceasta găzduieşte un ecosistem de peste 100 de specii de păsări, mamifere şi reptile, în iunie 2012, ministrul de atunci al Mediului,Rovana Plumb a anunţat că Lacul Văcăreşti va fi arie protejată.

 

loading...
PUTETI CITI SI...