Kovesi va fi noul șef al Parchetului European?

Postat la: 14.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Kovesi va fi noul șef al Parchetului European?

Laura Codruța Kovesi are cele mai mari șanse să devină în următoarele săptămâni noul șef al Parchetului European. Aceasta a fost una dintre concluziile reieșite după ediția din această săptămână a emisiunii „Cafeneaua politică" moderată de jurnalistul Horia Alexandrescu la Canal 33.

Conform opiniei exprimate de Mircea Toader, fost deputat PDL și ulterior PNL, decizia a fost deja luată la nivelul majorității politice, reprezentată de Partidul Popular European (PPE), principala forță politică din actuala structură a Parlamentului European.

Reprezentanții PPE, a arătat Toader, s-au pronunțat deja pe această temă și ca atare decizia finală este luată, fiindcă e una politică. „Poate vor să vadă cum se va descurca un român într-un post în care vor trebui analizate situații din cele mai diverse și în care vor trebui poate luați la bani mărunți și un francez, și un neamț", a declarat același Toader.

La rândul său, deputatul independent Nicușor Dan, aflat și el în studio, a citat opinia unui român anonim conform căruia cea mai bună carte de vizită în favoarea alegerii Laurei Codruța Kovesi este înverșunarea cu care se opune acestei candidaturi actualul ministru al Justiției din cabinetul de la București, Tudorel Toader.

Pe de altă parte, fostul șef al DNA a devenit recent suspect într-un caz de luare de mită și de mărturie mincinoasă.

loading...
PUTETI CITI SI...