Kovesi, despre dosarul ”Belina””: Este deschis din mai 2017, nu din 2014”

Postat la: 25.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Kovesi, despre dosarul ”Belina””: Este deschis din mai 2017, nu din 2014”

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la Europa FM, că nu este o noutate pentru DNA să ancheteze miniștri, așa cum este cazul dosarului "Belina", în care a fost pusă sub acuzare Shevil Shhaideh și s-a cerut aviz de la Camera Deputaților pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb.

Codruța Kovesi a precizat că dosarul Belina nu este deschis din 2014, ci ancheta a început în mai 2017, iar în cele patru luni s-au făcut primele cercetări și acte procedurale. „DNA își face treaba. Dosarul este într-o etapă intermediară. Persoanele cercetate în dosar au dreptul să aducă probe în favoarea lor. În ultimii ani, am tot anchetat miniștrii. Pentru noi nu e o noutate. Am tot anchetat miniștri. (...) Însă, s-a creat o confuzie: dosarul nu este din 2014, ci din luna mai 2017. În 4-5 luni am făcut primele acte și cercetări. Au mai apărut informații în presă, în 2014. Noi ne putem sesiza din presă, dar nu înseamnă neapărat că ce scrie în presă e și adevărat. Dar noi putem să verificăm", a spus Kovesi.

Procurorul șef al DNA a mai spus că procurorii anticorupție nu urmăresc Hotărârile de Guvern, dar când apar informații că este ceva în neregulă cu un act normativ, Direcția se autosesizează. Laura Codruța Kovesi a respins acuzațiile referitoare la selectarea dosarelor care sunt investigate de DNA. „Nu ne alegem noi dosarele, legea spune pe cine putem și pe cine nu putem intercepta sau pe cine putem verifica, pe cine nu putem verifica", a arătat procurorul șef al DNA.

 

loading...
PUTETI CITI SI...