Klaus Iohannis: "S-a ajuns la un acord rezonabil cu Canada privind eliminarea vizelor pentru români"

Postat la: 21.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Klaus Iohannis:

România a ajuns la o înțelegere cu Canada privind eliminarea vizelor din 2017, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a declarat vineri la Bruxelles că România a încheiat un acord rezonabil cu Canada, astfel că țara noastră nu mai are obiecții față de Acordul economic UE-Canada (CETA).

"Am o veste în această dimineață. În această dimineață s-a ajuns la un acord cu partea canadiană, un acord rezonabil pentru ambele părți și în acest fel suntem în situația foarte potrivită pentru discuția de astăzi să ne retragem rezerva pe care am declarat-o față de CETA. România nu mai are niciun fel de obiecțiuni față de Acordul comercial cu Canada", a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că, potrivit acordului, de la 1 mai 2017 se va renunța la vize pentru persoanele care au mai avut viză de Canada, iar de la 1 decembrie 2017 vor fi eliminate vizele pentru toți românii. Canada ar putea reveni asupra deciziei dacă numărul de imigranți ilegali este foarte mare, dar doar în primii trei ani de la ridicarea vizelor.

România, Bulgaria şi Belgia anunțau că nu-și dau acordul pentru tratatul de liber-schimb între UE și Canada. Oficialii români și bulgari au condiționat semnarea acordului de liberalizarea vizelor. Semnarea CETA este programată astăzi, la summitul de la Bruxelles, în prezența premierului canadian, Justin Trudeau.

loading...
PUTETI CITI SI...