Klaus Iohannis:"Guvernul este condus de infractorul Dragnea prin interpuși"

Postat la: 07.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Klaus Iohannis:

Războiul politic între alianța PSD-ALDE și președintele României, Klaus Iohannis nu mai are reguli și orice lovitură este permisă. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după ce premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu privire la blocarea numirii unor miniştri, că răspunsul Curţii Constituţionale nu va rezolva problema. El a precizat că, dacă s-a ajuns în acestă fază, în cazul remanierii va aştepta decizia Curţii, fără a mai face vreun alt demers. „Acum, situația s-a schimbat și va afla argumentele mele la Curtea Constituțională", a reacționat președintele.

Iohannis a afirmat că acțiunile premierului Dăncilă, demonstrează că „această doamnă nu înțelege cum funcționează statul". Cel mai puternic om din România a explicat că șefa Executivului i-a transmis o solicitare de remaniere, apoi o a doua fără a aștepta răspunsul la prima, iar, în final l-a sunat să-l întrebe când va da un răspuns privind remanierea.

„Constat că PSD si-a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a acționa politic. PSD guvernează prost. (...) PSD nu mai este capabil să negocieze politic. Încearcă să-și impună voința prin politica pumnului în gură. Pentru mine este inacceptabil", a spus Iohannis. Întrebat cine conduce Guvernul, dacă Dăncilă nu o face, președintele a răspuns : „acest Guvern e condus de infractorul Dragnea prin interpuși".

Reacția președintelui vine după ce la începutul ședinței de guvern de vineri, premierul Viorica Vasilica Dăncilă a anunțat că a sesizat CCR pentru că Iohannis blochează numirea miniștrilor de la Transporturi și Dezvoltare.

"Singura situație incertă în acest moment este creată de domnul Iohannis prin blocajul numirilor în două domenii importante, la Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării(...)De aceea astăzi am sesizat CCR pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte", a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, la începutul ședinței de Guvern.

Președintele României s-a referit și la atacul PSD despre așa-zisul "termen rezonabil" pe care l-ar fi depășit prin refuzul de a semna repede numirile miniștrilor de la Transporturi și Dezvoltare.

"Mă întrebați de așa numitul termen rezonabil. Da, este o bună întrebare, însă un termen rezonabil pentru un răspuns instituțional la acest nivel trebuie să îl definim în așa fel încât să fie valabil pentru toți participanții la conducerea statului(...)Aflăm, de exemplu, că la Senat s-a depus o solicitare de acceptare a urmăririi penale pentru o persoană, președintele Senatului, într-o chestiune. Am așteptat un vot sau o rezoluție a Parlamentului. Ei, ce gândiți, Parlamentul controlat de majoritatea PSD-istă a considerat că un termen rezonabil este 2-3 luni și au amânat dezbaterea și votul până în februarie. Și atunci cu siguranță putem cu toții să ne inspirăm de aici că dacă avem de-a face cu PSD-ul, un termen rezonabil poate fi considerat și 2-3 luni de zile", a spus tranșant președintele României, Klaus Iohannis.

loading...
PUTETI CITI SI...