Judecătorul din dosarul lui Dan Voiculescu a murit în închisoare

Postat la: 09.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Judecătorul din dosarul lui Dan Voiculescu a murit în închisoare

Stan Mustaţă a murit în urma unui infarct miocardic, în timp ce se încerca o dializă. Fostul judecător suferea de tumori cancerigene în zona abdominală, după cum a anunţat avocata lui, Lorette Luca. Aceasta acuză, totodată, că Mustață că a fost transferat în timpul nopţii de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Giurgiu, deşi manifesta stări acute de rău.

„Sistemul a reuşit pedeapsa supremă pentru judecătorul care nu a vrut să îl condamne pe Dan Voiculescu fără probe!, a declarat Lorette Luca. În mai 2016, Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

După cum s-a arătat în motivarea Curţii Supreme, Stan Mustață a luat mită de la inculpaţi sau de la condamnaţi pentru a pronunţa soluţii favorabile. Totodată, a încercat să scape de dosarul ICA, ce îl avea protagonist pe Dan Voiculescu, deoarece „se înscrie pe aceeaşi linie a măsurilor de precauţie în scopul protejării intereselor grupului infracţional organizat din care aceştia făceau parte, devenind astfel clar că membrii grupului aveau reprezentarea că vor fi vulnerabili în situaţia în care inculpatul Mustaţă Stan intra în atenţia publică, prin judecarea unui dosar penal ce prezenta un interes public foarte mare."

Mustaţă a susţinut că dosarul său a fost fabricat pornind de la bănuiala că el ar fi încercat să tergiverseze dosarul ICA. Mustaţă a fost arestat de judecători la sfârşitul lunii aprilie 2014, exact înainte să se pronunţe în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Astfel, un alt complet de judecată, format din Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, l-a condamnat, în august 2014, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

loading...
PUTETI CITI SI...